Tuskailetko pääsiäiskeittiössä lampaanviulun kanssa? Tässä mestarikokki Kim Mikkolan ratkaisu
Kim Mikkola, 34, on vauhdissa keittiössä.
Malmin kostajana tunnettu keittäjä ei pysähdy hetkeksikään, kun hän loihtii arkisista raaka-aineista juhlallisen pääsiäisaterian Seiskan lukijoille. Hurtti huumori lentää, kädet käyvät ja ohjeita satelee huippukokin tiimille.
Katso Kimin pääsiäisreseptit: Michelin-kokki Kim Mikkola yllättää pääsiäisateriallaan – katso reseptit
Monelle kotikokille lammasruuat aiheuttavat jännitystä. Lampaan ominaismaku on usein villainen, eivätkä valmistustavatkaan ole välttämättä tuttuja.
– Olen ymmärtänyt, että esimerkiksi lampaanviulu on monelle kotikokille aika vaikea. Yleensä ajatus on parempi kuin lopputulos. Liha menee helposti ylikypsäksi purkaksi. Villaista makua taas ei oikein pääse karkuun. Suosittelenkin valitsemaan lampaan sijasta karitsan, Kim neuvoo.
Malmin kostaja Kim Mikkola aloitti vastarinnan – Michelin-kokki lupaa viiden euron lounaita
Kim paljastaa Seiskan lukijoille myös yhden suurimmista bravuureistaan: sitruunapiirakan. Makean raikas torttu on todellinen joka paikan höylä.
Katso resepti: Tässä on jälkiruokien kuninkaallinen – Michelin-kokki Kim Mikkola paljastaa suosikkireseptinsä
Omassa pääsiäispöydässään Kim aikoo lapata myös mämmiä lautaselle.
– Olen siitä erikoinen keittiöalan ammattilainen, että minusta maksalaatikko rusinoilla tai mämmi kermalla ja sokerilla ovat suurta herkkua. Lisäisin mämmiin vielä hieman sitruunan kuorta tai yuzumehua.