Malmin kostaja Kim Mikkola aloitti vastarinnan – Michelin-kokki lupaa viiden euron lounaita

Kim Mikkola
Mainos
Mainos päättyy

Kim Mikkola, 34, on vauhdissa keittiössä.

Malmin kostajana tunnettu keittäjä ei pysähdy hetkeksikään, kun hän loihtii arkisista raaka-aineista juhlallisen pääsiäisaterian Seiskan lukijoille. Hurtti huumori lentää, kädet käyvät ja ohjeita satelee huippukokin tiimille.

Kim on tottunut kiireeseen ja kaaokseen. Tälläkin hetkellä hän puuhaa usean projektin kimpussa. Tekemistä riittää Michelin-ravintolasta taidegallerian kautta snägäriin. Huippukokki on monessa mukana.

– Taikuri on itsekin yllättynyt, Kim Mikkola murjaisee asetellessaan herkullisia karitsapullia lautaselle.

Mainos
Mainos päättyy

Maailman parhaassa ravintolassa työskennellyt kokki Kim Mikkola paljastaa: Näin luksusillallisen kallis hinta syntyy!

Kim Mikkolan uusin projekti on ravintola Koti jalkapalloseura HJK:n kotistadionilla. – Meillä on yli 10 000 asiakaspaikkaa.
Kim Mikkolan uusin projekti on ravintola Koti jalkapalloseura HJK:n kotistadionilla. – Meillä on yli 10 000 asiakaspaikkaa.

Kim on suomalaisen ravintolamaailman outolintu, joka sukkuloi eri ympäristöissä ennakkoluulottomasti. Päivällä huippukokki saattaa friteerata kanaa alle viiden euron hampurilaisiin ja tarjota illalla 15 ruokalajia 420 eurolla.

Korona-aika sai Kimin miettimään ruoka-alaa uudessa valossa. Ennen häntä kiinnosti vain huippuunsa hiottu ja kallis gourmet-ruoka, mutta nyt hän näkee jopa enemmän arvoa halvassa kotiruuassa.

– Ihailen Ikean iskulausetta ”kaunis koti kuuluu kaikille”. Mielestäni herkullinen ruoka kuuluu jokaiselle ihmiselle. Se ei valitettavasti käytännössä aina toteudu. Minua hirvittää, että Helsingistä ei löydy lounasta alle kymmenellä eurolla. Miksi näin on? Koska ravintolat hilaavat aterian hinnan lounassetelin tasolle, Kim selittää.

Huippukokki uudistaa seuraavaksi urheilu-tapahtumien ruokaelämykset. – Nakkimuki on aika väsynyt eväs. Luin myös keskustelupalstoilta spekulaatiota hintojen noususta. Voin vakuutttaa, että ruoka ja jopa kalja on halvempaa kuin koskaan aiemmin.
Huippukokki uudistaa seuraavaksi urheilutapahtumien ruokaelämykset. – Nakkimuki on aika väsynyt eväs. Luin myös keskustelupalstoilta spekulaatiota hintojen noususta. Voin vakuutttaa, että ruoka ja jopa kalja on halvempaa kuin koskaan aiemmin.

Raju pudotus ravintolamaailman huipulta! Huippukokki Kim Mikkola avautuu masennuksestaan: ”En uskaltanut poistua kotoani!”

Mainos
Mainos päättyy

Michelin-kokki on aloittanut vastarinnan kallista ruokaa vastaan. Hän ilmoittaa, että aikoo tarjota uudessa ravintolassaan lounasta vain viidellä eurolla. Paikka sijaitsee HJK:n kotistadionilla Bolt-areenalla.

– Miksi sen pitäisi olla sen kalliimpaa? Se olisi ryöstö. Jos myisin kympin lounasta, en ehkä olisi Kroisos Pennonen, mutta varmasti yksi Ankkalinnan rikkaimmista asukkaista. En tee tätä työtä siksi, että saisin itse mahdollisimman paljon fyrkkaa.

Katso Kimin pääsiäismenun reseptit tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan