fbqTurkulaisveljekset yllättävät! Matti ja Teppo ovat saaneet uutta intoa koronasta: "Masa on taas ihan vauhdissa!" | Seiska
Kotimaa
06.03.2021 13:00
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Seiskan toimitus
Matti Ruohonen, Teppo Ruohonen
Turkulaisveljekset yllättävät! Matti ja Teppo ovat saaneet uutta intoa koronasta: "Masa on taas ihan vauhdissa!"
Kotimaa
06.03.2021 13:00
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: Seiskan toimitus

Turkulaiset, iskelmätaivaalla jo yli puoli vuosisataa kimaltaneet Matti Ruohonen, 71, ja Teppo Ruohonen, 74, ovat kertaalleen jo ilmoittaneet keikkatahtinsa vakavasta hiljentymisestä.

Nyt faneille on kuitenkin tarjolla kivoja uutisia, sillä isoveli Teppo kertoo duon jutelleen, miten veri vetää sittenkin takaisin lavalle.

Syykin ällistyttää: korona on Tepon mukaan tehnyt heidän keikkainnolleen vain hyvää.

– Masa on taas ihan vauhdissa, Teppo aloittaa innoissaan.

Lue myös: Hulvaton nettiadressi Matista ja Teposta sai laulajaveljen itsensäkin nauramaan – Teppo Seiskalle: "Olisihan samassa nimipäivässä tietysti jotain!"

Kesällä 2019 alkanut Matin ja Tepon riemukas 50-vuotisjuhlakiertue kuljetti kultakurkkuveljeksiä ristiin rastiin isänmaata liki puoli vuotta. Päätöskeikka oli itsenäisyyspäivän aattona Hartwall-areenassa.

Arkistovideo: Teppo Ruohonen uppoutui Matti ja Teppo -vitseihin

Sitten alkoivatkin isot hankaluudet. Pitkä ja vauhdikas syksy oli vienyt energiaa. Päälle pätkähti kevättalvella korona, joka veti joka artistilta töpselin seinästä.

Ja rytäkässä myös Matin ja Tepon erittäin kovatasoisena tunnettu bändi Horizon hajosi.

Lue myös: Bändin tulot romahtivat! Matin ja Tepon taustayhtyeen hajoamisen syy paljastui: ”Tilanne sai alkunsa viime syksynä!”

– Jo ennen koronaa olimme Masan kanssa ihan puhki kiertueen jäljiltä. Ei sentään ihan tultu päättäneeksi, että tämä oli nyt tässä, mutta sovittiin kuitenkin, että nyt saa meno kovasti rauhoittua, Teppo kertaa muistoja reilun vuoden takaa.

Masa tehnyt 8 uutta biisiä

Kun koko esiintyvä ala on ollut vaikeuksissa, on Matille ja Tepolle tullut tsemppiä muun muassa omilta faneilta.

– Meiltä on vaikka kuinka kysytty, että eikö nyt jotain voisi keikkakalenteriin ilmestyä. Mutta kun ei sitä ilmesty tällä haavaa kenenkään keikkakalentereihin, Teppo manaa Seiskalle.

Ja niin hän yllättää uutisella.

– Nyt tämä koronatauko tuntuukin tehneen meille hyvää. Masa on tehnyt kahdeksan uutta kappaletta ja olisi taas intoa.

Lue myös: Tanssilavat hiljenivät! Matin ja Tepon viimeinen keikkakesä jäi rahastamatta – tiesitkö kuinka paljon lavatähdet laskuttavat esiintymisistään?

– Masa seuraa bisnestä tosi tarkkaan koko ajan. Mä meen enemmän vanavedessä. Huomaan aina vasta, kun Mersu tulee pihaan, että se on vissiin lähdettävä keikalle, kun poika tuli tohon odottamaan, Teppo sanailee.

Innokkaimmille faneille Teppo kuitenkin valaa öljyä laineille.

– On selvää, ettei tässä nyt vielä kuukausiin mihinkään voi lähteä. On oltava vielä varovaisia.

Hän odottaa silti tulevaa innolla, vaikka pahojakin aavistuksia riittää.

– Suomalainen tanssipaikkakulttuuri on upeaa. Ei auta kuin toivoa, etteivät ne katoaisi nyt kokonaan, että onkohan niitä soittopaikkoja enää koronan jälkeen pystyssä? Sitten kun ne avataan, kannattaa lähteä liikkeelle.

Lue myös: Matin ja Tepon suuri suru – vatsasyöpä vei Seppo-veljen