Hulvaton nettiadressi Matista ja Teposta sai laulajaveljen itsensäkin nauramaan – Teppo Seiskalle: "Olisihan samassa nimipäivässä tietysti jotain!"

Kotimaa | 05.03.2021 12:00

Suomen iskelmätaivaan kaksoistähti, veljekset Matti Ruohonen, 71, ja Teppo Ruohonen, 74, ovat saaneet osakseen netissä vähintään erikoisen kunnianosoituksen.
Erilaisten kansalaisaloitteiden alustaksi perustetulla adressit.com-sivustolla on ryhdytty keräämään nimiä, jotta Matille ja Tepolle tehtäisiin yhteinen nimipäivä.

Teppo kuulee veljesten nimipäivien yhdistämishankkeesta ensimmäistä kertaa Seiskan reportterilta ja on ymärrettävästi yllättynyt.

– En ole ollenkaan siellä somessa, en tiedä näistä mitään. Mutta eipä tuolla yhdistämisellä ole minulle väliä, sillä jos joku näkee meidät kahden sijasta yhtenä, niin miksei sitten. Olisihan siinä samassa nimipäivässä tietysti jotain, Teppo nauraa puhelimeen kotonaan Turussa.

Arkistovideo: Teppo Ruohonen uppoutui Matti ja Teppo -vitseihin!

Vitsit ennestään tuttuja

Yli puoli vuosisataa Suomen esiintymislavoja kiertäneet Matti ja Teppo tunnettuja hyväntuulisuudestaan ja huumorintajustaan. Teppo kertoo Seiskalle, että duo on ollut tavallaan jopa vapaata riistaa kaskujen, vitsien, pilapiirrosten, sketsien ja lauluväännösten kohteena.

– Herjoja on niin lukemattomia. Ja niitähän tulee, kun lähtenyt tälle uralle. Olen itse jopa kerännyt Matti ja Teppo -vitsejä vuosien varrelta, mulla on niitä vihko täynnä, Teppo paljastaa.

Vetoomuksen aloittanut Iskelmän Aamuklubin juontaja Mikko Siltala kertoo idean adressista iskeneen kuin salama kirkkaalta taivaalta kesken suoran lähetyksen.

– Juontajaparini Pauliina Puurila kävi viime viikon keskiviikkona (24.2.) läpi päivän juttuja, ja sanoi, että tänään on Matin nimipäivä. Ennen kuin ehdin edes ajatella, sanoin: "Missäs Teppo sitten on", ja nyt on sitten adressi yhteisestä nimipäivästä pystyssä, radion moottoriturpa naureskelee.

Katso, kuinka Seiskankin vitsipalstalla julkaistut Matti ja Teppo -vitsit taipuvat Tepolta!

"En kadehdi Matin nimeä!"

Adressit.com-palstalla julkaistussa vetoomuksessa sanotaan näin:

"Matin ja Tepon nimipäivä tulisi laittaa samalle päivälle. Loogisinta olisi siirtää Tepon päivä Matin kanssa samaan, sillä Matin siirtäminen Tepon päivään tuntuu oudolta. Nykymuodossa Matin päivänä nimipäiviään juhlii myös Matias ja tästä syystä Tepon lisäksi tähän päivään olisi tasapuolisuuden nimissä lisättävä myös Tepias."

Tätä juttua kirjoitettaessa vetoomuksen on allekirjoittanut vasta 87 ihmistä. Vetoomusta on kuitenkin yksin Facebookissa jaettu yli 1 800 kertaa, joten huumoripläjäys on osunut maaliinsa.

Teppokin ilmaisee tyytyväisyytensä siihen, että myös Tepias olisi saamassa nimipäivän.

– Lähipiirin suussa mun nimi on aina ja iänkaiken ollut Tepi, Tepi kertoo.

Hän ei myöskään tunne kateutta pikkuveljensä nimeä kohtaan.

– Matteja on niin hirveät määrät, siksi olen harvinaisempaan Teppoon tyytyväinen. Mun korvassa Teppo kuulostaa hirveän hienolta, Teppo naljailee veljelleen.

Matti ja Teppo

Kuvassa Matti ja Teppo vuonna 2004.

Emme ole Teppo ja Matti

Veljellisestä veistelystä huolimatta Teppo antaa kosolti kunniaa veljelleen ja sanoo tämän olevan parin puuhamies ja moottori.

– En usko horoskooppeihin, mutta Matti leijona ja minä kalat, ja se tavallaan toimii. Hän on aina ollut päällepäsmäri, ja mä olen aina antanut hänelle sen tilan. Hän hoitaa kaikki isot asiat. Matti on periksiantamaton luonne ja katsoo, että asiat tehdään kunnolla loppuun asti. Studiossakin hän kuulee kaikki turhat napsut ja ottaa ne pois uusinnoissa, Teppo kehuu.

Lue myös: Matti ja Teppo saapuivat Linnan juhliin - tässä ovat harvoin julkisuudessa nähdyt vaimot Anne ja Varpu!

Joskus veljesten uran alkupuolella oli toimittaja ollut vähän Teppo-myönteinen, ja pilaillen kuuluttanut seuraaviksi esiintyjiksi "Tepon ja Matin".

– Silloin Matti katsoi kyllä vähän pahasti, Teppo paljastaa.

– Mutta se on niin, että meidän ura ei olisi tällainen ilman Masan luonnetta. Mää aina mielelläni kehun, kun mun veli on tehnyt näin paljon upeita biisejä. Ei ne itse itseään kirjoita, se vaatii lukemattomia ideoita ja tunteja studiossa.

Matin ja Tepon poika

Yhteisen nimipäivän ajaminen nettiadressissa on Tepon mielestä huvittavaa siksikin, että Matti ja Teppo on niin vakiintunut nimipari.

– On sitä joskus mietitty rekisteröitäväksikin, ettei kukaan pääsisi vetämään mitään välistä, vaan jälkipolvillekin jäisi jotain hyvää, Teppo yllättää.

Lue myös: Matti ja Teppo tyrmäävät Vain elämää -ohjelman: ”En ole koskaan katsonut sitä!”

Faniposti myös tulvii kuvia, joissa kissa-, koira- tai vaikka jopa lehmät on nimetty Matiksi ja Tepoksi.

– Kun yksin kuljen kaupungilla, niin kyllä mä kuulen takaa sitten aina "Kato, Matti ja Teppo", ja kun meidän juniori Oskari osallistui nyt UMK:hon, niin kyllä se oli Matin ja Tepon poika, Teppo nauraa taas ääneen.

– Ja onhan se "Matti ja Teppo" -juttu Oskarillekin tuttua. Kun oltiin sen kanssa Ähtärin eläintarhassa, kun se oli pieni ja se näki minkä tahansa häkin kohdalla kaks eläintä, se osoitti ja sanoi: "Matti ja Teppo!". Oli siinä ihmisillä ympärillä hauskaa.

Lue myös: Matti ja Teppo eivät lähteneet musiikkimaailman kotkotuksiin – ”Pitäisi peukuttaa sitä ja tätä!”

Teksti:Juha Aaltonen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!