Uutiset

Tanssilavat hiljenivät! Matin ja Tepon viimeinen keikkakesä jäi rahastamatta – tiesitkö kuinka paljon lavatähdet laskuttavat esiintymisistään?

21.06.2020 16:02

Suurin osa tanssilaivoista ilmoitti keväällä pitävänsä välivuoden kuluvana kesänä. Päätös tuntuu monen iskelmäkonkarin ja nousevan lavatähden tienesteissä.

Erityisen harmittava keikkakesän peruuntuminen oli Turun tunnetuimmille veljille. Tanssilavojen ikiliikkujat Matti ja Teppo vetivät viime vuoden lopulla ”viimeisen kiertueensa”. Parivaljakon suunnitelmissa oli kiertää harvakseltaan lavoja vielä tämän kesä. Heidän keikkaliksansa pyörii 10 000 euron molemmin puolin päivästä riippuen. Viimeiseksi kaavaillulta keikkakesältä jäi noin kymmenen esiintymistä tekemättä.

2 000 euroa keikasta

Teemu Roivainen

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Musiikin monitaituri, tangokuningas Teemu Roivainen keikkaili viime kesänä tiuhaan. Teemun keikkapalkkio liikkui tuolloin 2 000 euron paikkeilla. Samaa korvausta pyydettiin myös tämän kesän esiintymisistä. Teemu oli varattu monelle lavalle jo hyvissä ajoin keväällä.

40 keikkaa peruuntui!

Hurma-yhtye

Hurma-yhtye tunnetaan suosittuna tanssittajana jopa Kesäillan valssi -ohjelman housebändin roolissa.

Pidetty tanssibändi laskuttaa keikasta noin 3 500 euroa. Lavakonkari vinkkaa Seiskalle, että Hurmasta saattaisi olla tulevaisuuden suosikiksi lavoille. Kesäkeikkoja bändiltä peruuntui noin 40.

Vertailun häntäpäätä!

Eija Kantola

Eija Kantolan keikkapalkkio on ollut jo vuosia vertailun häntäpäätä. Silti noin 2 000 euroa keikasta tienaava Eija on pysytellyt erityisesti vanhemman lavakansan suosiossa.

Palkkiot kasvussa!

Finlanders

Vuodesta 1984 keikkailleen Finlandersin kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella, mutta suosio on pysynyt ennallaan. Ajan myötä bändin keikkapalkkio on jopa kohunnut tanssilavojen kärkikastiin. Viime vuonna yhtyeen liksa pyöri noin 5 000 euron tietämillä.

Vastuullinen lavasuosikki

Saija Tuupanen

Tangokuningatar Saija Tuupanen on tällä hetkellä tanssilavojen kuuminta hottia. Seiskan tietojen mukaan

Saija laskuttaa viikonlopun lavakeikasta noin 5 000–6 000 euroa, ja arkisin hinta on noi 3 500–5 000 euroa.

Terveys on aina tärkein, ja nyt on toimittava isosti annettujen ohjeiden mukaan! Haluan ehdottomasti kantaa vastuuni tässä asiassa, Saija kirjoitti Instagramiin jo keväällä koronatilanteesta.

Lähes sadantonnin lovi!

Johannes Vatjus

Hallitseva tangokuningas Johannes Vatjus tienaa noin 4 500 euroa per keikka. Keikkoja täksi kesäksi oli buukattu yli parikymmentä, joten kuninkaallinen menetti ainakin 90 000 euroa.

Tienestit romahtivat!

Yölintu

Takavuosien suosikkitanssittajan Yölinnun keikkapalkkiot ovat tippuneet samaa rataa suosion myötä.

Palkkiot ovat romahtaneet huippuvuosista tuhansia euroja yleisön kadottua lavoilta. Yölinnun keikkapalkkio on ollut jo vuosia 2 500 euron luokkaa. Tehtyjen keikkojen määrä on ollut laskussa myös vuosia.

Kymmeniä keikkoja sivu suun!

Kyösti Mäkimattila

Suosittu lavatähti, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila oli ennen kisamenestystään Varjokuva-yhtyeen rumpalina. Mikin varteen hypännyt Kyösti tienaa keikasta noin 5 000 euroa esiintymispäivästä riippuen. Keikkamyyjänäkin vaikuttavalta laulajalta jäi kymmeniä esiintymisiä tekemättä.

Heidi laskuttaa 2 500 euroa

Heidi Pakarinen

Tangokuningatar Heidi Pakarinen on lavoilla tuttu tanssittaja. 2 500 euroa per keikka laskuttava laulajatar on toiminut myös Tangomarkkinoilla tuomaristossa. Kesältä peruuntuneet keikkoja on yritetty siirtää syksyyn. Tekemättä jäi kuitenkin kymmeniä tanssilavaesiintymisiä.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:SEISKAN ARKISTO, ALL OVER PRESS, KATJA TAMMINEN, KIMMO KARVINEN JA NELONEN MEDIA
Jaa Artikkeli:
koronavirusmatti ja teppoteemu roivainenkeikkakesäSaija Tuupanenfinlanderskoronakriisiheidi pakarinenJohannes VatjusKyösti Mäkimattilayölintueija kantola

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!