Matti ja Teppo

Bändin tulot romahtivat! Matin ja Tepon taustayhtyeen hajoamisen syy paljastui: ”Tilanne sai alkunsa viime syksynä!”

20.03.2020 04:41

Matti, 70, ja Teppo Ruohonen, 71, ovat keikkailleet vuosikausia Horizone-yhtyeensä kanssa. Taitava ja ammattitaitoinen säestävä orkesteri on ollut kullanarvoinen osa suosikkiduon keikkaelämystä.

Viime viikolla veljekset itsekin yllättyivät pahan kerran, kun Horizone ilmoitti yhteistyön loppumisesta. Asia puettiin yhtyeen ”hajoamiseen”, mutta Seiskan tietojen mukaan taustalla velloo muutakin.

– Tilanne sai alkunsa jo viime syksynä, kun Ruohoset ilmoittivat hidastavansa keikkailua. Tuolloin yhtyeen jäsenet ymmärsivät, että heidän toimeentulonsa järkkyy, sisäpiirin lähde kuvailee Seiskalle.

Lue myös: Laulajaveljekset Matti ja Teppo paljastavat hämmästyttävän pitkän ja menestyksekkään uran salaisuuden: ”Se on poikkeuksellinen kuvio!”

Matti ja Teppo tekivät viime syksynä mittavan 50-vuotisjuhlakiertueen, joka huipentui joulukuussa Helsingin Hartwall-areenalle. He ilmoittivat jo ennen kiertuetta, että se jää heidän viimeisekseen. Veljekset tekivät selväksi, etteivät jatkossa keikkaile talvisin, vaan vain kesäisin ja isoimmilla festareilla.

– Syksyn pimeys, pitkät ajo- ja välimatkat. Se alkaa käydä mielen ja miehen päälle. Olemme sisäistäneet senkin, ettei tämä ura ole ikuinen, legendaariset veljekset ovat kertoneet.

Matin ja Tepon oli tarkoitus tehdä tulevana kesänä muutamia tanssilavakeikkoja sekä isompia konsertteja. Heille oli myyty jo useita esiintymisiä.

Nyt kaikki keikat ovat Seiskan tietojen mukaan jäissä.

Lue myös: Matin ja Tepon fanit suuttuivat perättömästä huhusta – ”Silloin on tultu sanomaan…!”

Horizonen päätös ”hajota” johtuu alan asiantuntijan mukaan taloudellisista syistä.

– Jokainen voi ymmärtää, että jos ympärivuotinen keikkailu vaihtuu satunnaisiin kesäkeikkoihin, tulot tippuvat rutkasti, lähde kalkuloi.

– Taustamuusikoidenkin pitää pystyä elättämään perhettään tai edes itsensä.

Tiettävästi mitään suurta riitaa veljesten ja yhtyeen välillä ei ole. Yhteistyön lopettamisilmoitus oli kuitenkin Matille ja Tepolle vähintään yhtä iso yllätys kuin heidän faneilleenkin.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!