Kaj Kunnas

Tokion keikka on Kaj Kunnaksen 15:nnet olympialaiset: Itkin Teemu Selänteen kanssa, Magic Johnson teki oharit

Kotimaa | 19.05.2021 07:12

Palkittu urheilutoimittaja Kaj Kunnas, 58, on kokenut selostajanurallaan paljon. Hänet on nähty ja kuultu juontamassa niin jääkiekon maailmanmestaruuskisoja kuin lukuisia olympialaisia ja muita arvokisoja niin, ettei laskuissa tahdo pysyä mukana.

Tulevaksikin kesäksi Kaitsu on pestattu toimittajaksi Tokioon, ja tehtävä on intohimoisen urheilutoimittajalegendan 15. olympiakeikka.

Kaitsu kertoo Seiskalle uransa ikimuistoisimpiin hetkiin kuuluvan, kun hän pääsi kantamaan olympiatulta Pyeongchangin olympiakisoissa vuonna 2018.

– Ne olivat edelliset olympiakisani. On vain niin mahtava tunne, kun on koko elämänsä siitä olympiatulesta kuullut ja sitten saa kantaa sitä. Kaiken lisäksi sain soihdun käteeni esikuvaltani Pekka Hyysalolta, joka oli yksi neljästä Suomen tulenkantajasta.

Ensi kesän kisat Tokiossa ovat Kaj Kunnaksen 15:nnet olympialaiset.
Ensi kesän kisat Tokiossa ovat Kaj Kunnaksen 15:nnet olympialaiset.

Lue myös: Tältä Kaj Kunnas näytti, kun vyöruusu aiheutti kasvohalvauksen – kuva ei herkille! ”Minulla on käynyt käsittämätön tuuri”

”Teemu, mäkin itken”

Kohtaaminen Teemu Selänteen kanssa Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 synnytti yhden legendaarisimmista urheilufraaseista.

– Haastattelin Teemua pronssiottelun jälkeen, ja monen muun Leijonan tavoin hän oli päättämässä maajoukkueuraansa. Olimme molemmat kokeneet ensimmäiset olympiakisamme vuonna 1992, ja sitten 22 vuotta myöhemmin samat ukot seisovat siinä, Kaitsu pohjustaa.

– Siinä oli paljon tunteita pinnassa. Kun Teemu alkoi nieleskellä kyyneleitä, niin minulle kävi sitten ihan samalla tavalla. Sitten tulin sanoneeksi: ”Teemu, mäkin itken.” Lopuksi homma meni vielä Teemun aloitteesta halaamiseksi.

Teemu Selänne

Lue myös: Aivoinfarkti oli Kaj Kunnakselle käännekohta: Minulla ei ole enää koskaan elämässäni tylsää

Voittohehkutus uusiksi

Ennen Atlantan olympialaisia vuonna 1996 uimari Jani Sievinen oli ollut voittamaton jo neljä vuotta.

– Olin jo melkein kirjoittanut etukäteen paperille hehkutussanat Janin odotettua olympiavoittoa varten. Hyvin pienellä erolla Jani kuitenkin hävisi, ja se oli todella karmea pettymys. Se on ollut kyllä selostushetkenä yksi mieleenpainuvimmista.

Jani SIevinen

Oksentelua Australiassa

Kaitsu oli mukana Jani Sievisen viimeistelyleirillä Australian Perthissä vuonna 1996.

– Jani oli vuokrannut meille erästä juttukeikkaa varten syvänmeren kalastusveneen, ja kun minun oli tarkoitus ryhtyä haastattelemaan, niin huonovointisuus yllätti. Roikuin sitten koko loppumatkan laidan yli oksentamassa. Onneksi mukanani ollut kuvaaja paikkasi minua hienosti, Kaitsu paljastaa.

Lue myös: Urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen elämä oli parista tunnista kiinni: Menetin miljoonia aivosoluja

Kultajuhlat uran alussa

Selostajalegenda ei voi olla nostamatta esiin jääkiekon MM-kultaa vuodelta 1995.

– Se oli kokonaisuutena huikea kokemus nuorelle miehelle. Jääkiekon saralla on toki tapahtunut vuosien varrella paljon, mutta kyllä tuo legendaarinen ottelu muistuu minulle aina ensimmäisenä mieleen, Kaitsu sanoo.

Leijonat

Lue myös: Kaj Kunnas sai vyöruususta kasvohalvauksen: Olin sokeutua!

Karpaasin viimeiset sanat

Kaitsu kävi haastattelemassa olympiavoittaja Mika Myllylää ensimmäistä kirjaansa varten vuonna 2003. Hän vietti päivän Mikan kanssa tämän kotona Haapajärvellä.

– Hiihtäjä oli jo tuolloin silminnähden huonossa hapessa, ja kun lähdin päivämme päätteeksi pois, Mika huikkasi minulle, että olisi mukavaa, jos tulisin uudestaankin käymään. Yhdeksän vuotta myöhemmin palasin käymään Haapajärvellä Mikan haudalla. Tämä on minulle erittäin vahva muisto, joka on saanut miettimään elämää.

MIka Myllylä

Lue myös: Näin Mika Myllylän traaginen alamäki alkoi - Olivia-tytär seurasi vierestä: Iskä ei kestänyt sitä häpeää

Magic Johnson teki oharit

Kaitsu sai kokea kaikkien aikojen oharit koripallolegenda Earvin ”Magic” Johnsonin haastattelua odotellessaan. Urheilutoimittaja oli sopinut haastattelun olympiaparketeillakin voittaneen Magicin kanssa, mutta hänen odottaessaan pelaajaa tämän manageri ilmoitti koripalloilijan olevan nukkumassa.

– Odotimme aikamme, kunnes manageri tuli aina uudestaan ilmoittamaan mitä erikoisimmista viivästyksistä. Lopulta herra saapui paikalle, mutta emme saaneet häneltä enää haastattelua. Eihän se kivalta silloin tuntunut, mutta olen jälkikäteen ymmärtänyt, että ei se niin vaarallista ollut, Kaitsu kuittaa.

Magic Johnson
Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Timo Korhonen, All Over Press, Lehtikuva ja Samsung
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!