fbq
Kotimaa
12.04.2021 14:50
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Seiskan arkisto
Kaj Kunnas
Aivoinfarkti oli Kaj Kunnakselle käännekohta: Minulla ei ole enää koskaan elämässäni tylsää
Kotimaa
12.04.2021 14:50
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Seiskan arkisto

Elettiin vuotta 2016, ja urheilutoimittaja Kaj Kunnas oli vasta palannut työmatkalta Puolasta kotiinsa Karjaalle. Hän heräsi seuraavana aamuna aavistamatta, mitä ratkaisevaa juuri nyt tapahtuisi.

– Pesin hampaat, laitoin deodoranttia kainaloon ja sitten yritin laittaa dödöpurkin hyllylle. Yhtäkkiä tuntui kuin lämmintä hunajaa valuisia pitkin poskea.

– Istuin pöntölle ihmettelemään, ja näin peilistä, miten toinen poskeni roikkui, ja samalla puhe puuroutui. Jos jotain olen osannut, niin puhua. Sitten en vain osannut, Kaj muisteli Aivopankin lanseeraustilaisuudessa.

Onnekseen Kaj ei jäänyt yksin vaan juoksi naapuriin, josta soitettiin hänelle ambulanssi.

Vajaat kaksi tuntia myöhemmin Kaj makasi sairaalassa liuotushoidossa. Hän oli saanut aivoinfarktin.

Lue lisää: Urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen elämä oli parista tunnista kiinni: Menetin miljoonia aivosoluja

– Tein 10–12- tuntisia työpäiviä 5–6 kertaa viikossa. En tuntenut stressiä, vaikka olin väsynyt. Voisiko positiivinen  stressi aiheuttaa aivoinfarktin, Kaj pohtii.
– Tein 10–12- tuntisia työpäiviä 5–6 kertaa viikossa. En tuntenut stressiä, vaikka olin väsynyt. Voisiko positiivinen  stressi aiheuttaa aivoinfarktin, Kaj pohtii.

Asenne muuttui

Kajlle kävi hyvin: hän selvisi ja toipui aivoinfarktista. Vakava tilanne oli hänelle lopulta hyvällä tapaa käänteentekevää.

– Minulla ei ole enää koskaan elämässäni tylsää, vaan olen läsnä hetkessä. Olin elänyt sitku-elämää ja tehnyt eläkesuunnitelmia. Nykyään teemme vaimon kanssa kaiken nyt.

Päällimmäisenä Kaj tuntee kiitollisuutta.

– Kyselin kuntoutuksessa, mitä minun kuosiin laittamiseni maksoi. Neurologit puhuivat 40 000–50 000 eurosta, josta itse maksoin 271 euroa. Kiitos Suomi ja hieno systeemimme, Kaj iloitsee.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »