fbq
Uutiset
29.10.2020 08:07
Teksti: Tuomas Ojala|Kuvat: Seiskan arkisto ja Mistake Media/Ari Lahti
Kaj Kunnas
Kaj Kunnas sai vyöruususta kasvohalvauksen: Olin sokeutua!
Uutiset
29.10.2020 08:07
Teksti: Tuomas Ojala|Kuvat: Seiskan arkisto ja Mistake Media/Ari Lahti

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas, 57, ei jäänyt tuleen makaamaan, kun korona-pandemia tyhjensi kalenterin keväällä. Kaitsu päätti tehdä jatko-osan haastattelukirjalleen Kohtaaminen, jossa hän tapaa tunnettuja suomalaisia.

Lue myös: Laulaja Kikka soitti synkän ja itkuisen puhelun hieman ennen kuolemaansa - sisko avoimena uutuuskirjassa iskelmätähden tragediasta: "En pystynyt pelastamaan häntä"

Tällä kertaa hän haastattelee muun muassa Nightwish-tähti Tuomas Holopaisen, toimittaja Arman Alizadin, Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan ja taiteilija Johanna Oraksen. Kaitsun mukaan kirjan kohtaamiset keskittyivät elämän ja kuoleman kysymyksiin.

– Kaikissa kohtaamisissa nousi esiin kriisien hallinta. Esimerkiksi piispa emerita Irja Askolan tai oikeushammaslääkäri Helena Rannan kanssa pinnalle nousi väistämättä myös kuoleman teemat.

Kohtaaminen II -kirjan kansi.
Kohtaaminen II -kirjan kansi.

Lue myös: Kirja: Lääkkeitä ja viiniä ottanut Annimari Korte hyppäsi rattiin jouluna 2015 ja aikoi tappaa itsensä: "Halusin kuolla"

Pilkkuja kaulassa

Kesken kirjantekoprosessin myös Kaitsun oma terveys reistaili. Viime toukokuussa selostajalegenda havahtui siihen, että hänen kaulalleen ilmestyi punaisia pilkkuja.

– Ajattelin, että se oli joku ötökänpurema, mutta sitten niitä näppyjä alkoi tulla lisää. Lääkäri määräsi antibiootit, mutta en ehtinyt syödä niitä kuin pari päivää. Yhtäkkiä huomasin, että toinen silmäluomeni ja suupieleni roikkuu, hän muistelee.

Lue myös: Aivoinfarktista toipunut Kaj Kunnas: En ole enää konekivääripuhuja!

Kaitsu pelkäsi, että hänellä on jälleen aivoinfarkti niin kuin vuonna 2016. Hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa aivoinfarkti suljettiin nopeasti pois. Vasta selkäydinnestekokeen myötä paljastui Kaitsun vakava tulehdustila.

– Ilmeni, että minulla oli vyöruusun aiheuttama hermotulehdus aivokalvoilla.

Kaitsu kertoo kirjassaan, että tulehdus oli ehtiä näköhermoon asti.

– Lääkäreiden mukaan olisin voinut menettää näköni.

Lue lisää Kaitsun kokemuksista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »