Katso kuva!

Temptation Islandilta tutulta Amalialta rohkea ulostulo naistenpäivän kunniaksi - nostaa esille tärkeää asiaa: "Mä olen väsynyt vaikenemaan"

Kotimaa | 08.03.2021 20:34

Temptation Island -ohjelmasta tuttu Amalia otti rohkeasti kantaa naiseuteen kansainvälisen naistenpäivän (8.3.) kunniaksi. Instagram-tililleen julkaisemassaan kuvassa Amalia poseeraa peililleen pelkistettynä alusvaatteisillaan.

- Tässä 20-vuotias nainen täysin pelkistettynä. Ei yritystä olla mitään muuta. Ei posea. Ei mitään extraa, rohkea tosi-tv-tähti aloittaa kirjoituksensa.

Lue myös: Amalia ja Aarne nähdään tulevalla Temptation Island Suomi -kaudella - päätös osallistua ohjelmaan ei ollutkaan niin helppo: "Ehkä meni pupu pöksyyn!"

Seuraavaksi Amalia siirtyy vakavampien aiheiden pariin. Hän kertoo, kuinka on aiemmin vihannut olla nainen, sillä on tullut revityksi, tönityksi, pusketuksi ja pakotetuksi.

Pakotettiin liian moneen asiaan, aivan liian usein. Jolle tehtiin asioita ilman lupaa, vain jotta häntä voidaan kontrolloida, häntä voidaan käyttää ja häntä voidaan alistaa. Jos hän piti puoliaan, oli hän hankala ja häntä rangaistiin siitä. Jos hän itki, oli hän liian tunteellinen ja epäkypsä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

Amalia miettii kirjoituksessaan myös, millainen asetelma olisi ollut jos roolit olisivat olleet päinvastaiset.

- Jos asema olisi toisinpäin, helposti nainen olisi hullu ja miestä säälittäisiin. Miestä lohdutettaisiin ja kerroittaisiin, miten väärin hänelle tehtiin. Mä olen väsynyt vaikenemaan. Olen väsynyt menemään muottiin. Mä olen väsynyt taistelemaan.


Naistenpäivän kunniaksi julkaistussa kirjoituksessa Amalia kertoo myös, kuinka oli nuorempana pitänyt jalkapallosta ja yleisurheilusta, etenkin juoksusta. Hänen haaveensa urheilun saralla kuitenkin torpattiin.

- "Tytöt ei pärjää urheilijoina. Et tulisi koskaan pärjäämään isoissa kisoissa. Pianotunnille voit mennä, se on tyttöjen harrastus". Ja kyllä. Musta lopulta tuli ammatti pianisti, rohkea TIS-tähti näpäyttää.

Lue myös: Tyrmistyttävä käänne TIS-iltanuotiolla: Amalia ja Aarne äityivät pilkkaamaan Sami Kurosta ja kieltäytyivät puhumasta haasteistaan - jakso sai ansaitsemansa lopun

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

Viime kaudella Temptation Islandille Aarne-kumppaninsa kanssa osallistunut Amalia pohtii kirjoituksessaan silti, mitä olisi käynyt jos olisi päässyt jalkapallojoukkueeseen tai ollutkin poika.

- Mitä kaikkea musta olisi voinutkaan tulla, Temppareissa rauhallisuudellaan keskustelua herättänyt Amalia kysyy.

-Naiset ovat yhtä hyviä kuin miehet. Naisilla on samat oikeudet kuin miehillä. Ketään ei saa alistaa. Ketään ei saa kontrolloida. Ketään ei saa nimitellä. Ketään ei saa pistää muottiin. Joten... Oltaisko vaan ihmisiä ihmisille?

Lue myös: Temptation Island Suomi sai häkellyttävän huipennuksen: Pysäyttävä seksipaljastus, yllättävä yhteenmuutto, eroja ja onnellisia uutisia - näin TIS-pareilla menee nykyään!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amalia (@amaiida_)

Lue myös: Kestikö tämän TIS-parin suhde houkutuksen? TIS-Amalia ja Aarne iloisina jouluostoksilla - paparazzikuvat!

Teksti:Ida Herranen
Kuvat:Lars Johnson, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!