Katso videot!

Sarvipäinen jättiläinen suojelee yllätyspoikasiaan! Korkeasaaressa ei huomattu eläinten raskautta

Kotimaa | 28.07.2021 23:00

Helsingin Korkeasaaren Visentit saivat vasikoita, joiden tulosta ei tiedetty ennen kuin pikkuiset olivat jo syntyneet. Maailmaan saapuivat Nuunuu, Ninni ja Noel.

– Nämä lehmät ovat isoja märehtijöitä ja niillä on aina aika iso maha, joten hoitajat eivät huomanneet raskautta. Eräänä aamuna tänne sitten syntyi vasikka, eläintarhan opas Jenny Malmberg kertoo.

Lue myös: Sukupuolesta ei varmuutta! Nestori ja Nasu ovat Korkeasaaren uudet eläinvauvat – sialta näyttävät huulipekarit saivat kaksi vekkulia porsasta

Valtavan kokoisen visenttinaaraat voivat painaa 600–700 kiloa, kun taas uros voi kasvaa jopa 800-kiloiseksi.

– Suuren kokonsa vuoksi ne voivat olla todella vaarallisia. Siksi eläintenhoitajat eivät koskaan mene samaan tilaan näiden kanssa.

Visentit eli euroopanbiisonit ovat amerikanbiisonien sukulaisia. Laji oli kuollut sukupuuttoon luonnosta, mutta eläintarhojen avulla kanta on saatu elpymään.
Visentit eli euroopanbiisonit ovat amerikanbiisonien sukulaisia. Laji oli kuollut sukupuuttoon luonnosta, mutta eläintarhojen avulla kanta on saatu elpymään.

Lue myös: Energiaa riittää! Korkeasaaren metsäpeurojen aitauksesta kuuluu naksutusta – ”Konsti pimeässä suunnistamiseen”

Erityisesti vasikoidensa kanssa visentit ovat hyvin suojelevia. Sarvipäinen jättiläinen ei nimittäin epäröi puolustaa pienimpiä.

– Viereisellä polulla kulkua piti ihan rajoittaa, koska emo tuli ihan aitaa vasteen ja oli aika stressaantuneen näköinen. Mutta nyt ne ovat jo hieman rauhoittuneet, kun vasikat ovat ehtineet kasvaa.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Esko Kovero jakaa intohimoisen harrastuksen rakkaansa kanssa: Voi katsoa yhdessä auringonlaskun kaunista hetkeä ja fiilistellä luontoa

Katso video!

Pahamainen betonikeskittymä kätkee sisäänsä vaikuttavia nähtävyyksiä! Kimmo Vehviläinen esittelee Seiskalle Keravan – video!

Katso video!

”Vierähti siinä kyynel jos toinenkin” Muutto palautti Nina Mikkosen unohtuneet muistot: Timo ehti asua siellä kanssamme 24 päivää

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!