Energiaa riittää! Korkeasaaren metsäpeurojen aitauksesta kuuluu naksutusta – ”Konsti pimeässä suunnistamiseen”

Kotimaa | 25.07.2021 19:02

Helsingin Korkeasaaren toukokuussa syntyneet vasat Nuotti, Naava ja Nila seikkailevat metsäpeurojen aitauksessa. Kolmikko tykkää juoksennella ympäriinsä.

– Kun yksi niistä päättää lähteä kierrokselle, toiset seuraavat perässä. Energiaa niillä kyllä riittää, opas  Jenny Malmberg sanoo.

– Jos liikkuu lähellä, saattaa kuulla sellaista naksutusta niiden jaloista. Ne kommunikoivat sillä luonnossa ja käyttävät konstia myös pimeässä suunnistamiseen.

Vasat nousevat jalkeille jo puolen tunnin kuluttua syntymästään. Naarasvasat Naava ja Nila palautetaan myöhemmin takaisin luontoon Suomen metsiin.
Vasat nousevat jalkeille jo puolen tunnin kuluttua syntymästään. Naarasvasat Naava ja Nila palautetaan myöhemmin takaisin luontoon Suomen metsiin.

Lue myös: Sukupuolesta ei varmuutta! Nestori ja Nasu ovat Korkeasaaren uudet eläinvauvat – sialta näyttävät huulipekarit saivat kaksi vekkulia porsasta

Jenny sanoo, että metsäpeuroja luullaan usein poroiksi.

– Nimensä mukaisesti ne viihtyvät enimmäkseen metsissä, ja niiden sarvet kasvavat enemmän ylöspäin kuin poroilla. Uroksilla on todella isot sarvet.

– Metsäpeurojen ravintoon kuuluu pääasiassa kasvisravintoa ja oksia. Ne saavat lisäksi kuiva- ja tuoreheinää.

Metsäpeurat pitävät majaa mukavassa katoksessaan, mutta ne lähtevät kiinnostuneena jaloittelemaan ja tutkimaan aidan viereen saapunutta kuvaajaa. Lajia voi nähdä myös Suomen luonnossa.

– Niitä on palautettu luontoon Lauhavuoren ja Seitsemisen kansallispuistojen metsäalueille.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Esko Kovero jakaa intohimoisen harrastuksen rakkaansa kanssa: Voi katsoa yhdessä auringonlaskun kaunista hetkeä ja fiilistellä luontoa

Katso video!

Pahamainen betonikeskittymä kätkee sisäänsä vaikuttavia nähtävyyksiä! Kimmo Vehviläinen esittelee Seiskalle Keravan – video!

Katso video!

”Vierähti siinä kyynel jos toinenkin” Muutto palautti Nina Mikkosen unohtuneet muistot: Timo ehti asua siellä kanssamme 24 päivää

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!