Katso videot!

Sukupuolesta ei varmuutta! Nestori ja Nasu ovat Korkeasaaren uudet eläinvauvat – sialta näyttävät huulipekarit saivat kaksi vekkulia porsasta

Kotimaa | 24.07.2021 18:07

Helsingin Korkeasaaren huulipekarit ovat saaneet tänä kesänä kaksi porsasta: toukokuun lopussa syntyneen Nasun ja kesäkuun lopussa syntyneen Nestorin.

– Nasun tiedetään olevan naaras, mutta Nestorista ei vielä olla aivan varmoja. Kaikesta huolimatta se nimettiin Nestoriksi, kertoo eläintarhan opas Jenny Malmberg.

Vieraat uskovat monesti huulipekareiden olevan villisikoja, eikä ihme, sillä ne ovat sian sukulaisia. Ne ovat kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta ja liikkuvat sademetsissä.

– Toisin kuin lihaakin syöville villisioille, huulipekareille annetaan virikkeellisesti tomaattia, perunaa, salaattia ja kaikenlaista kasvisravintoa.

Nasu (vas.) ja Nestori (oik.) viihtyvät ihmisten lähellä. Helteellä niiden lempipaikka on suojassa tarhan perällä.
Nasu (vas.) ja Nestori (oik.) viihtyvät ihmisten lähellä. Helteellä niiden lempipaikka on suojassa tarhan perällä.

Ateria tuodaan paperipusseissa tai pahvilaatikoissa, jotta porsaat saavat kaivella ja leikitellä ruokaillessaan.

– Ne ovat todella älykkäitä, sillä ne ymmärtävät, miten ruuan saa eroteltua. Jos ruokapussiin on laitettu heinää mukaan, ne vievät ruokapussin veteen, jolloin heinä ja ruoka erottuvat toisistaan.

Vaikka taivaalta tihuttelee sadepisaroita, porsaat tykkäävät tutkiskella ympäristöään uteliaasti.
Vaikka taivaalta tihuttelee sadepisaroita, porsaat tykkäävät tutkiskella ympäristöään uteliaasti.

Nasu ja Nestori ovat Jennyn mukaan leikkisiä.

– Tämä on yksi lempieläimistäni, sillä huulipeka rit ovat aikuisinakin todella leikkisiä. Niitä voisi katsoa koko päivän, koska ne ovat niin aktiivisia.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Esko Kovero jakaa intohimoisen harrastuksen rakkaansa kanssa: Voi katsoa yhdessä auringonlaskun kaunista hetkeä ja fiilistellä luontoa

Katso video!

Pahamainen betonikeskittymä kätkee sisäänsä vaikuttavia nähtävyyksiä! Kimmo Vehviläinen esittelee Seiskalle Keravan – video!

Katso video!

”Vierähti siinä kyynel jos toinenkin” Muutto palautti Nina Mikkosen unohtuneet muistot: Timo ehti asua siellä kanssamme 24 päivää

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!