fbq
Kotimaa
10.05.2021 12:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Veronica Verho
Raa'an rehellinen päivitys toi valtavan tukiryöpyn! Lapsettomuudestaan avoimesti kertovan Veronica Verhon somepäivitystä et kuivin silmin katso
Kotimaa
10.05.2021 12:02
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Radiojuontaja Veronica Verho, 25, avautui Instagram-tilillään lauantaina (8.5.) hyvin henkilökohtaisesta aiheesta, joka vaikuttaa myös koskettaneen monia. 

Lue myös: Juontajan omituinen harrastus! Veronica Verho sijoittaa autoonsa kummallisella tavalla: ”Yksi niistä huveista”

Lapsettomien lauantai

Sunnuntaina vietettiin äitienpäivää, joka on monelle iloinen juhla, mutta samalla se on monelle myös raskas. Siksi äitienpäivää edeltävänä lauantaina vietetään lapsettomien lauantaita. Tahaton lapsettomuus koskettaa joka viidettä hedelmällisessä iässä olevaa suomalaista, kertoo lapsettomien yhdistys Simpukka Ry

Lue myös: Avoliitto! Veronica Verho ja Sohvaperunat-Juhani ostivat oman kodin - näin he juhlivat ilouutista!

Julkaisemassaan videossa Veronica itkee lohduttomasti ja pohtii, mitä hän on tehnyt väärin, jotta hänen täytyy käydä läpi jotain näin raskasta. Lisäksi aurinkoisena tunnettu podcast-juontaja kysyy videolla, mitä hänen pitää tästä oppia. 

– Mun sydän hakkaa tuhatta, kun edes mietin tämän videon jakamista, ja silmät täyttyvät kyynelistä. Tämä aihe on vain niin äärettömän tärkeä, joten siksi tämä on nyt tässä silmiesi edessä, rohkea Veronica aloittaa kuvatekstinsä. 

Sai diagnoosin kesken yhteistyön

Veronica on kertonut avoimesti lapsettomuusdiagnoosistaan, jonka sometähti sai 20-vuotiaana tehdessään kaupallista yhteistyötä yksityisen lääkäriaseman kanssa. Yhteistyön tarkoituksena oli normalisoida gynekologilla käyntiä, mutta Veronica saikin yllättäen diagnoosin munasarjojen vajaatoiminnasta. 

– Välillä se ei tunnu miltään, ja välillä se tuntuu tältä. Video on kuvattu viime heinäkuussa. Silloin tuntui, ettei millään ole mitään merkitystä, ja mietin pääni puhki, että mitä minä olen tehnyt väärin ansaitakseni tällaisen kohtalon. Se tunne on vihaa, inhoa, katkeruutta ja suunnatonta raivoa samaan aikaan. Se on sellainen tunne, jota on mahdotonta selittää.

Lue myös: Lähes 500 000 euron lemmenpesä! Veronica Verhon kanssa yhteen muuttanut Sohvaperunat-Juhani vaihtoi kaupunkia – jättimäinen Turku-tatuointi jäi muistoksi

Tärkeä muistutus

Veronica huomauttaa, että toisen ihmisen hedelmällisyys ei näy päällepäin, mutta aihe on arka ja henkilökohtainen. Siksi on tärkeää antaa jokaiselle rauha perheenlisäysuteluista.

– Älä kysy keneltäkään, onko hänellä lapsia, milloin tulee lapsia, lisää lapsia tai miksi hänellä ei ole lapsia. Kysy mieluummin, keitä hänen perheeseensä kuuluu. Tällöin vastaaja saa itse määritellä perheensä kokoonpanon ilman ennakko-oletuksia, Veronica muistuttaa. 

Lue myös: Oho, Veronica Verho aistikkaana harvinaisessa bikinikuvassa - somessa hämmästellään: "Näytät ihan Janni Hussilta" - katso!

Valtavasti tukea

Veronican avoimen rehellisestä videosta on noussut varsinainen somehitti. Videolla on yli kolmetuhatta kommenttia, sekä lähes 300 000 näyttökertaa.

Myös lukuisat julkisuudesta tutut henkilöt ovat kommentoineet Veronican päivitystä. Veronican avopuoliso, Selviytyjät- ja Sohvaperunat-sarjoista tuttu Juhani Koskinen on kommentoinut rakkaansa julkaisuun pitkän liudan sydämiä. 

Juhani Koskinen

Posse-ohjelmassa Veronican työkaverina häärinyt Duudsoneista tuttu Jarno Laasala on halunnut kannustaa työtoveriaan rohkeasta ulostulosta.

Olet rohkea, tärkeä ja rakastettu Veronica (sydän).

Tärkeä (sydän), komppaa Antti Tuisku.

Todella tärkeä aihe (sydän), tietää valokuvaaja Meeri Koutaniemi

Sydäntä särkee, kirjoittaa kyynelsilmäisten emojien ja sydänten kuvien kera Ina Mikkola.

Voi rakas, kiitos kun puhut ja julkaiset, kiittelee näyttelijä Minka Kuustonen.

Kiitos kun jaat, sinä rohkea, sydämellinen ja kaikin tavoin kaunis ihminen. Sun ääni on merkittävä ja tämä aihe niin suunnattoman kivulias, mutta siitä ei saa vaieta. Perheitä on niin monenlaisia ja on AINA ollut. Kiitos Veronica, sanoittaa Christoffer Strandberg

Myös muun muassa Sara Parikka, Janni Hussi, Maria Veitola, Tuure Boelius, Jannica B, Maija Vilkkumaa, Susanna Laine, Pete Parkkonen, Lola Odusoga, Paula Vesala, Tia-Mari ”Tinze” Sokka, Jaajo Linnonmaa, Eevi Teittinen, Vappu Pimiä, Rita Niemi-Manninen, Tuija Pehkonen, Niko Nousiainen, Sirpa Selänne, Jutta Helenius, Esko Eerikäinen, Alma Hätönen, Köpi Kallio, Archie Cruz, Janita Autio ja lukuisia muita julkisuudesta tuttuja kasvoja ovat kommentoineet sydänemojeilla Veronican riipivän avointa ja rehellistä päivitystä.

Lue myös: "Jättiläisdildo ei pääse uuteen kotiin" - Tällainen on Veronica Verhon ja Sohvaperunat-Juhanin hulppea asunto!