fbq
Kotimaa
06.12.2021 11:05
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan toimitus
Sanna Marin ja Jari Peltomäki
Päätoimittajan kommentti uudesta bilekohusta: Valomerkki vilkkuu, Sanna Marin
Kotimaa
06.12.2021 11:05
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan toimitus

Meidän, jotka päätämme näistä säännöistä, on noudatettava niitä itse.

Näin totesi kesällä virastaan joutunut Britannian terveysministeri, kun hän jäi kiinni koronasääntöjen rikkomisesta. Osuva sitaatti kertoo esimerkillä johtamisesta, joka tuntuu olevan Suomen pääministeri Sanna Marinilta pahasti hukassa.

Seiska paljasti, että pääministeri biletti sunnuntain vastaisena yönä helsinkiläisessä yökerhossa, vaikka tiesi altistuneensa koronalle.

Lue lisää: Bile-Sanna iski taas! Pääministeri Marin lipitti kaljaa, napsutteli sormiaan baarimikolle ja tanssi villisti Helsingin yössä - juhlat jatkuivat aamuun asti: salakuvat!

Bile-Sanna päätti kiskoa Corona-kaljaa ja jorata Tuure Boeliuksen seurassa valomerkkiin saakka, vaikka valtioneuvoston turvallisuusosasto oli jo kello 20 lähestynyt valtioneuvoston jäseniä tekstiviestillä, jossa kerrottiin tartunnasta ja kehotettiin välttämään kontakteja: ”Ulkoministeri Pekka Haaviston lauantai-iltana saaman positiivisen koronatestituloksen vuoksi valtioneuvostossa on otettu käyttöön varotoimenpiteet.”

Lue lisää: Sanna Marin tiesi altistuneensa Pekka Haaviston seurassa koronalle - lähti silti seuraavana päivänä bilettämään

Tämä viesti ei ollut juhlijaa tavoittanut, koska pääministerin virkapuhelin oli kotona.

Älkää ymmärtäkö väärin: kyllä kolmekymppinen nainen saa lauantai-iltana vapaa-ajallaan kapakassa juhlia ilman, että kyylää työluuriaan. Mutta saako Suomen pääministeri? Mitä se kertoo pääministerin esikunnasta, jos tärkeä turvaviesti ei tavoita pääministeriä? Mitä, jos olisi ollut todellinen kriisi kyseessä? Tulisitko nyt Sanna pois sieltä tanssilattialta, täällä on joku sota syttynyt. 

Korona-ajan pääministerinä Marin on johtanut maata pandemian keskellä parhaan kykynsä mukaan. Rajoituksia on tullut ja mennyt, toivoa annettu ja otettu sitten pois. Viestintä on ollut sekavan ja vaikeaselkoisen väliltä.

Lue lisää: Välikohtaus korona-altistuneen Sanna Marinin kohubileissä: pääministerin kuvaaminen yritettiin estää – ”Mitä salattavaa hänellä oli?”

Tuntuu hyvin hämmentävältä, että kaiken tämän koronavouhotuksen keskellä pääministerikö ei muka ymmärrä, että jos on altistunut, niin silloin ei mennä baaritiskille huutelemaan tarjoilijalta kaljaa. Marinin johtama hallitus on kahden vuoden ajan toitottanut, että kontakteja tulee altistuneena välttää. Kun pääministeri sitten itse katsoi, että asia ei koske häntä, ymmärrän hyvin, että monet kansalaiset ovat tästä pöyristyneitä.

Minusta ei ole liikaa vaatia, että maan johdolla on ylipäätään yleisiä ohjeistuksia tiukemmat määräykset terveysturvallisuusasioissa. Pidän Sanna Marinin toimintaa hyvin harkitsemattomana ja jopa ylimielisenä.

Mitä Marinin mielessä liikkuu? Hänen viime aikojensa touhuilut Kesärannan biletyksineen ja some-ulostuloineen ovat herättäneet ansaitusti ihmetystä. Onko Corona noussut kupoliin vai mikä selittää kaikkivoipaisuusilmiön? 

Lue lisää: Lisäpaljastus pääministerin kohuillasta: koronalle altistunut Sanna Marin tanssi villisti yökerhossa Corona-pullo kädessä!

Marin jätti itsenäisyyspäivän juhlallisuudet väliin korona-altistumisensa vuoksi. Eli kapakassa voi käydä, mutta itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelukseen ei osallistuta. Kärjistetysti voisi sanoa, että veteraanit kääntyvät haudoissaan.

Yökerhossa bile-Sanna viihtyi liki valomerkkiin saakka. Näyttää siltä, että valomerkki vilkkuu jo valtioneuvoston touhuissakin.  

Kirjoittaja on Seiskan vastaava päätoimittaja.