Nata Salmelan Benkku-vauva herkuttelee pihveillä: ”Huvittavaa, kun yksivuotiaille syötetään pelkkiä mössöjä”

Natalia Salmela
Mainos
Mainos päättyy

Bloggaaja Natalia ”Nata” Salmela, 33, on itseoppinut ruuanlaiton mestari. Ruokakirjankin julkaissut someguru tietää tämän satokauden salat ja jakaa ne myös Seiskan lukijoille. On useita syitä, miksi kasviksia kannattaa syödä sesongin mukaan.

Kinastelua keittiövuoroista! Sometähti Nata Salmela ja Jontte-puoliso käyvät treffeillä kalatiskillä

– Silloin ne ovat ennen kaikkea parhaimman makuisia, mutta myös edullisimpia. Lisäksi niiden ympäristövaikutus on pienimmillään, Nata kertoo keittiössään.

Kun hedelmän tai vihanneksen ostaa sadonkorjuuaikaan, voi olla varma sen hyvästä mausta.

natalia
Somemaakarilla on iloinen ote ateriointiin. – Vihaan paineistettua ruokailua, jossa vihanneksia tyrkytetään väkisin.
Mainos
Mainos päättyy

– Todella usein kuulen vaikkapa jonkun ostaneen verigreipin ja sanoneen, että tämähän on todella pahaa. Totta kai, jos sen ostaa nyt elokuussa, se maistuu hirveältä. Se poimitaan toisella puolella maailmaa ja roudataan Suomeen. Alkukeväästä se on parhaimmillaan.

Natalle vuosi sitten syntynyt Benkku-vauva ei ole muuttanut perheen ruokailutapoja, vaan perhe syö samaan malliin. Bloggaaja kokkaa Jontte-miehensä kanssa vuorotellen.

Hurjat tulot! Suosikkibloggaaja Natalia Salmela ei häpeile puhua rahasta: Myös vauvallani on sijoitussalkku

– Joskus jopa riitelemme, kumpi saa tehdä tuokaa, koska sen aikaa se toinen joutuu leikittämään lasta. Ruuanlaitosta on tullut sellaista omaa aikaa.

benkku
Lasta ei kannata aliarvioida makuasioissa. – Benkku rakastaa kokeilla uusia ruokia.

Keittiön makumaailma on puoliksi suomalaista, mutta toinen puolisko on inspiroitunut avoparin syntymäjuurista. Natan sapuskat hakevat vaikutteita Venäjän suunnalta, ja hänen miehensä kokkailut pohjautuvat perinteisiin ruotsalaisruokiin.

– Kokeilemme myös paljon muita makuja eri puolilta maailmaa. Mieheni on asunut Thaimaassa, ja itse pidän italialaisesta keittiöstä, joten meillä on aika kansainvälinen meininki täällä.

Mainos
Mainos päättyy

Benkku nauttii samasta murkinasta kuin vanhemmatkin. Hiljattain keittiössä valmistui beef wellingtoneja, ja vauvalle tehtiin oma, pienempi versio klassikkoherkusta.

Natalia Salmelan keittiöstä puuttuu mikroaaltouuni – taustalla painava syy

– Moni äiti pelkää kiinteiden ruokien aloittamista, mutta itse oikein odotin sitä. Otin siitä ajasta hurjan paljon kuvia ja videoita. Hauskin on ehkä sellainen, jossa Benkku imeskelee luuydintä isosta naudan keittoluusta, jonka käytin osso buccoon.

Lapsi on päässyt Natan mukaan alusta saakka kokeilemaan monenlaisia makuja.

– Onhan se aika huvittavaa, kun suurin piirtein yksivuotiaille syötetään pelkkiä mössöjä. Meillä se vauva on istunut keittiötasolla nakertamassa ikionnellisena ribsejä.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan