fbq
Kotimaa
05.08.2021 09:36
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Pasi Murto, Natan albumi
Natalia Salmela
Hurjat tulot! Suosikkibloggaaja Natalia Salmela ei häpeile puhua rahasta: Myös vauvallani on sijoitussalkku
Kotimaa
05.08.2021 09:36
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Pasi Murto, Natan albumi

Neuvostoliitossa syntynyt Natalia ”Nata” Salmela, 33, on lähtöisin vaatimattomista oloista. Nyt hänellä on neljä asuntoa ja satojatuhansia euroja tahkoava yritys. Kaikki vaikuttaa kuin amerikkalaiselta unelmalta.

– En ole koskaan hävennyt kehua omaa onnistumistani tai puhua tuloistani. Suomessa rahasta ei ehkä tavan mukaan sovi puhua, eikä menestystä sovi näyttää. Pitää pukeutua vähän huonommin ja ajella nöyrästi vanhemmalla Volvolla.

Natan mielestä tuhkimotarina on huono termi kuvaamaan hänen elämänkaartaan.

– Tuhkimot ovat passiivisia ja alisteisia hahmoja. Ne makaavat odottaen jotain miestä pelastamaan, enkä minä ole sellainen.

Lue myös: Bloggaaja Natalia Salmela paljastaa: näin teet täydellisen risoton!

Potku persuksille

Yrittäjä tahkoa rahaa paitsi somella, myös 10 vuotta toiminnassa olleella blogillaan. Rahat yhteistyökampanjoista, joissa Natan vuoden ikäinen Benkku-vauva esiintyy, menevät kokonaisuudessaan lapsen tilille. Juniorilla on vaikuttajan mukaan jo kunnon osakesalkku kasassa.

– Haluaisin, että kun Benkku muuttaa kotoaan pois, hän saisi mukaansa yhden velattoman kämpän. Nyt hän sijoittaa rahastoihin, ja myöhemmin säästetään sitten asuntoon.

natalia ja benkku
Lapsen yksityisyys on Natan mielestä kuuma peruna. – Minusta lasta ei tarvitsee piilottaa mihinkään.

Kun Natalia itse lähti kotoaan 19-vuotiaana, hän olisi toivonut vastaavaa pesämunaa itselleen.

– Yksinhuoltajamutsiltani saatu kannustus ja potku perseelle ovat auttaneet minua itsenäistymään. Haluan ujuttaa lapselleni sen ajatustavan, ettei kaikki tule valmiiksi annettuna.

Nata on yksi maamme parhaiten tienaavista vaikuttajista. Ennen koronaa yrittäjän WTD Median Oy:n liikevaihto oli yli 310 000 euroa, ja Satokausi Media Oy:n 1,22 miljoonaa.

Natalian ansiotulot olivat vuoden 2019 verotietojen mukaan 158 560 euroa. Pääomatuloja hänellä oli 10 844 euroa ja mätkyjä hän sai 14 084 euroa.

– Uskoisin tienanneeni viime vuonna jonkin verran alle 200 000 euroa, Nata miettii.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ

Nata pähkinänkuoressa

Vaikuttaja, bloggaaja ja yrittäjä. Syntynyt vuonna 1988 Viron Narvassa. Muuttanut 9-vuotiaana Hämeenlinnaan.

A-lehtien digituottajanakin työskennellyt somemarkkinoinnin edelläkävijä, joka tunnetaan parhaiten 10 vuotta sitten perustamastaan White Trash Disease -blogista.

Blogi lukeutuu Suomen menestyneimpiin, ja sen suosituimpia sisältöjä ovat ruoka- ja reseptijulkaisut. Kuuluisin ruoka: panopasta.

Esiintynyt muun muassa Ylen Jälkidigi-ohjelmassa ja julkaissut teoksen Halparuokakirja. Lisäksi hän on tehnyt suosittua Ysistä viiteen -podcastia.

Pyörittää blogin ja markkinoinnin käsittävää WTD Media Oy:tä. On myös osakas ja toimitusjohtaja Satokausi Media Oy:ssä, joka tunnetaan satokausikalenteristaan.

Rakastaa listoja ja on äärimmäisen suunnitelmallinen. Jokaista asiaa varten löytyy taatusti myös Excel-taulukko.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »