Näillä käsillä saadaan aikaan! Eva Wahlströmin elämänmuutokset – löi itsensä maailmanmestariksi 6 vuotta sitten, nyt sylissä pieni vauva

Kotimaa | 28.04.2021 16:01

Entinen mestarinyrkkeilijä Eva Wahlströmin, 40, elämään on mahtunut monenlaista. Muutoksia hän ei ole kuitenkaan aristellut, sillä maineikkaan urheilu-uransa lisäksi Eva on valmentajana telkkarissa, kirjoittanut kaksi kirjaa, opiskellut itsensä taiteen kandidaatiksi ja pitänyt taidenäyttelyn. 

Yksi mieleenpainuvimmista saavutuksista on varmasti maailmanmestaruus, jonka hän voitti 25. huhtikuuta 2015. Hänestä tuli tuolloin ensimmäinen suomalainen ammattilaisnyrkkeilyn kärkipaikalla. 

Lue myös: No nyt! Eva Wahlström pelehtii intiimissä otoksessa rinta paljaana lumihangessa - kuva! 

Eva voitti Helsingissä järjestetyssä MM-ottelussa argentiinalaisen Natalia Vanesa del Valle Aguirren. Kyseessä oli World boxing council -liiton ylemmän höyhensarjan mestaruus, joka ratkaistiin tuomaripisteillä. Tuolloin kaikki kolme tuomaria tulkitsivat ottelun Evan voitoksi. 

Tätä upea suoritusta hän muisteli Instagram-videotarinoissaan, koska siitä on kulunut jo kuusi vuotta. Voittohetkiltään hän jakoi sovelluksessa muutamia kuvia, jotka katoavat hänen tarinoistaan vuorokauden jälkeen. 

Hän otteli 10 vuoden ammattilaisurheilu-uransa aikana 27 kertaa, joista voitti 23. Tappioita tuli vain kaksi ja ratkaisemattomia saman verran. 

20180406, Helsinki Nyrkkeilyn No Excuses Fight Night -tapahtuma Kulttuuritalolla  Ari Lahti / All Over Press
Eva tyrmäsi vastustanjsa kolme kertaa ammattilaisena. 

Onnellisuus

Suurien urheilusaavutuksiensa lisäksi Eva on löytänyt onnellisuuden perhe-elämästä. 

Hän sai puolisonsa Niklas Räsäsen, 34, kanssa ensimmäisen yhteisen lapsensa maaliskuun alkupuolella. Evalla on myös yksi lapsi aikaisemmasta suhteestaan.

Lue myös: Nyrkkeilijätähti Eva Wahlström sai poikavauvan puolisonsa Niklas Räsäsen kanssa: ”Täällä voidaan hirmu hyvin koko perhe” - kuva!

Perheen tuorein tulokas on ollut tuttu näky ammattilaisuransa lopettaneen nyrkkeilijän Instagramissa, jossa hän syleilee pienokaista rakastavin ottein. Imetyskuviaankaan hän ei ole ujostellut, sillä vauvan ruokailuhetkiä on jaettu julkisesti sovelluksessa. 

- Anna mun rakastaa sua hetki vielä ennen kuin kasvat isoksi, Eva pyytää kuvatekstissään. 

Taiteilija

Julkisuudessa positiivisena persoonana tunnetun Evan hymyn takana on ollut raskaitakin kokemuksia. Hän koki kovan iskun elämässään, kun hänen kroppansa niveltulehdukset estivät liikunnan harrastamisen. Päättäväinen urheilija ei jäänyt siitä huolimatta tuleen makaamaan vaan haki Aalto-yliopistoon ruokkimaan luovuuttaan. 

Lue lisää:  Tiesitkö tätä mestarinyrkkeilijästä? Eva Wahlströmin haku Aalto-yliopistoon laukaisi tunteikkaan reaktion: ”Tuli ihan kauhea itku” 

Hänen kouluhakunsa selvästi kannatti, sillä hän pääsi korkeakouluun opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria ja huonekalusuunnittelua. Hakuprosessin haastattelutilanne jäi hänellä kuitenkin palavasti mieleen. 

- Haastattelussa multa kysyttiin, miksi haen kouluun. Muistan, että tuli ihan kauhea itku, ja sitten vastasin itkun keskellä, että ellen pysty liikkumaan, minun täytyy luoda. No sain urheilla vielä paljonkin, kuten edelleenkin teen mutta nautin myös luomisesta hirvittävän paljon.

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Ari Lahti, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!