fbq
Kotimaa
27.11.2021 09:44
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen
Krista Pärmäkoski.
Mikä järki tässä on? Pakkanen kiristyy rajusti Rukalla – Krista Pärmäkoski hämmästelee Seiskalle: ”Ja meidät laitetaan iltapäivällä matkaan!”
Kotimaa
27.11.2021 09:44
Teksti: Eetu Ampuja, Kuusamo|Kuvat: Timo Korhonen

Rukan maailmancupia vietetään parhaillaan poikkeuksellisen koleassa säässä. Kuusamossa vallitsee koko viikonlopun korkeapaine, joka painaa pakkasen epätyypillisen kylmiin lukemiin, lähemmäs 20 miinusasteeseen.

Jo perjantaina Rukatunturin talviurheilukeskuksessa maailmancup-väki sai tehdä tosissaan töitä pitääkseen itsensä lämpimänä. Tänään lauantaina on luvassa vielä kylmempää keliä.

Lue myös: IS: Suomeen on syntynyt uusi urheilupariskunta – upeaan juoksijakaunottareen romanttisesti yhdistetty hiihtokomistus virnistää Seiskalle: ”No niinkin voi sanoa!”

– Ilmeisesti aamupäivällä ei ole niin kylmä kuin iltapäivällä. Ja meidät laitetaan iltapäivällä matkaan! Krista Pärmäkoski hämmästelee Seiskalle.

– Naiset ovat yleensä hiihtäneet aina ensiksi, hän huomauttaa.

Lue myös: Krista Pärmäkoski rauhoittelee hiihtopiirejä – tästä hämmästystä aiheuttaneessa projektissa on kyse

Krista Pärmäkoski on tottunut sivakoimaan kylmässä säässä. Silti hänenkin kätensä ja varpaansa alkoivat jäätyä Rukan pakkasissa.
Krista Pärmäkoski on tottunut sivakoimaan kylmässä säässä. Silti hänenkin kätensä ja varpaansa alkoivat jäätyä Rukan maailmancup-pakkasissa.

Sormet ja varpaat jäässä

Totta tosiaan: naisten 10 kilometrin kisa piti alun perin sivakoida lauantaina kello 10.40. Kisaa on kuitenkin siirretty alkavaksi vasta kello 14.30. Miesten 15 kilometrin kisan aikatauluun ei ole koskettu. Miehet pääsevät matkaan jo kello 11.15.

Lue myös: Jestas, mikä lukaali: Saunasta suoraan poreisiin! Krista Pärmäkoski sai "porttikiellon" hulppean hirsihuvilansa työmaalle

– Keli on vähän vaihdellut, joten katsotaan, millainen se lopulta on. Olen kyllä hiihtänyt täällä Rukalla hyvin myös kovilla pakkasilla. On vain ikävää, kun sormet ja varpaat ovat vähän jäässä, Krista kuittaa Seiskalle.

Pakkasessa piilee myös yleisön kannalta yllätysmomentti. Maastohiihdossa kisojen kylmyysrajaksi on asetettu 20 pakkasastetta. Sitä viileämmässä ei sivakoida.

Kristaa otti päähän, kun perjantain sprintin finaalipaikka jäi saavuttamatta. Lauantaiksi hän lupasi ladata itsensä sisuuntuneena laduille.
Kristaa otti päähän, kun perjantain sprintin finaalipaikka jäi saavuttamatta. Lauantaiksi hän lupasi ladata itsensä sisuuntuneena laduille.

”Tästä sisuunnutaan!”

Miksi sitten naisten kymppiä siirrettiin hyytävään iltapäivään? Seiska selvitteli asiaa Hiihtoliitolta, josta vastattiin ”kilpailuohjelmien rakentuvan kaikkien lumilajien maailmancupien kokonaisuudesta.”

– Siksi kaikki aikataulut eivät aina ole optimaalisia, Hiihtoliiton viestinnästä kerrottiin.

Lue myös: Upeilla mallikuvillaan hätkähdyttänyt maajoukkuetähti Johanna Matintalo seurustelee maajoukkuekarpaasi Lauri Vuorisen kanssa – rakastavaiset joutuvat majoittumaan erilleen MM-kisoissa

Toivoa sopii, että kaikki hiihtotykit pääsevät tositoimiin. Perjantain sprintissä hurjaa alkuvauhtia pitänyt Krista ei yltänyt sprinttifinaaliin, mikä jätti hampaankoloon.

– Olisin halunnut jatkoon, mutta ajatellaan positiivisesti: lauantaina sitten. Tästä sisuunnutaan! Krista vannoi.

Krista Pärmäkoski hämmästeli kisajärjestäjien päätöstä siirtää naisten 10 kilometrin kilpailu aamulta iltapäivälle.
Krista Pärmäkoski hämmästeli kisajärjestäjien päätöstä siirtää naisten 10 kilometrin kilpailu aamulta iltapäivälle.
Seiska Kuusamossa!
Tilaa Seiskan uutiskirje! »