fbq
Kotimaa
20.11.2021 09:21
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen ja All Over Press
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski rauhoittelee hiihtopiirejä – tästä hämmästystä aiheuttaneessa projektissa on kyse
Kotimaa
20.11.2021 09:21
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Timo Korhonen ja All Over Press

Vaikka viime kausi meni pipariksi, Krista Pärmäkoski, 30, lukeutuu yhä Suomen suurimpiin mitalitoivoihin tulevissa talviolympialaisissa. On kuitenkin päivänselvää, että saadakseen jalometallia kaulaan kaiken on mentävä aivan nappiin.

Siksi hiihtopiireissä hämmästyttiin, kun Krista kertoi keväällä aloittavansa talonrakennusprojektin. Sinivalkoisilla hiihtosankareilla ei ole varaa antaa Pekingissä pätkääkään muille maille tasoitusta, joten Kristan rakennusurakkaa on pidetty riskinä.

Lue myös: Tiedätkö, miten rajuja urheilijoita F1-kuskit ovat? Krista Pärmäkoski hämmästeli Seiskalle Valtteri Bottaksen juoksukuntoa: ”Kyllä hän on todella kova”

Krista kuitenkin korostaa kyseessä olevan niin sanottu avaimet käteen -valmistalo.

– Managerini Aki Pajunoja on hoitanut käytännössä kaikki taloon liittyvät asiat ja puolisoni neuvottelut pankin kanssa. Itse olen päässyt kyllä niin vähällä kuin olla ja voi, Krista rauhoittelee Seiskalle.

Krista ja Tommi menivät naimisiin jo seitsemän vuotta sitten. Kuva on Linnan juhlista vuodelta 2018.
Krista ja Tommi menivät naimisiin jo seitsemän vuotta sitten. Kuva on Linnan juhlista vuodelta 2018.

Terveenä olympiakauteen

Aina voi jossitella, mutta viime hiihtokausi meni Krista Pärmäkoskelta pipariksi pitkälti sairasteluiden vuoksi. Nyt naisen pitäisi olla kaikin puolin kunnossa.

Lue myös: Hiihtäjä yllättyi popparin teräksisestä fysiikasta! Krista Pärmäkoski avautuu yhteistreeneistä: Antti Tuisku nöyryytti minua!

– Tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä. Viime vuonna sairastuin lokakuussa, nyt toivon pysyväni terveenä. Kaikki on sujunut suunnitellusti, Krista sanoo.

– Toki tässä on vielä paljon tekemistä, mutta luottavaisin mielin voin lähteä tähän kisakauteen.

Krista osallistuu ensi viikolla Rukan Maailmancup-kisoihin.
Krista osallistuu ensi viikolla Rukan Maailmancup-kisoihin.

Varoittelee Johaugista

Maailmancup sivakoidaan käyntiin ensi viikolla Rukalla. Helmikuun olympialaiset tulevat nekin nopeasti vastaan.

– Aika menee yhdessä hujauksessa, kun kisakausi pyörähtää käyntiin. Siinä ei enää montaa viikonloppua olekaan ennen olympialaisia. Siksi olisi tarkoitus, että kausi lähtisi hyvin liikkeelle ja että onnistuisin jo Rukalla, Krista paaluttaa Seiskalle.

Lataatko jo Rukalla tiskiin myrskyvaroituksen?

– En tiedä, pystynkö ihan myrskyvaroitukseen. Terese Johaug tulee varmasti niin kovassa kunnossa, mutta haluan kyllä hiihtää hyvin jo Rukalla.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »