fbq
Kristiina Komulainen

Kristiina Komulainen lörpöttelee yhä poliisityönsä rankoista yksityiskohdista - tästä on kyse

Media-alan pitkäaikainen ammattilainen Kristiina Komulainen, 43, valmistui poliisiksi keväällä 2021, ja kertoi maaliskuussa jättävänsä ammatin.

Somekäyttäytymisensä takia kohun keskelle noussut Kristiina ei ole rajoittanut julkaisujaan, vaan käyttää yhä aktiivisesti työhön liittyvää Instagram-sivuaan.

Kristiinasta tehdystä neljästä kantelusta ainaki yksi liittyy Seiskan tietojen mukaan tämän aktiiviseen sosiaalisen median käyttöön, ja poliisin työhön liittyvien arkaluontoisten asioiden julkiseen esittämiseen.

Tyssäsikö Kristiina Komulaisen ura lörpöttelyyn? Näin konstaapeli kertoi työstään somessa

Eilen (5.4.) julkaisemassaan tarinassa Kristiina paljastaa työviikkonsa alkaneen lihaskivuilla. Hän kertoo olleensa poliisityönsä puolesta voimankäytön koulutuksessa sekä ampumassa.

- Iltapäivällä oltiin sitten tatamilla ja painittiin, ja joka toisella on polvi turvonnut tai silmä mustana! hän juttelee videolla.

Nyt se selvisi! Tässä on poliisiuran hylänneen Kristiina Komulaisen uusi ammatti

Uusimmissa tarinavideoissa hän valottaa seuraajilleen työssään kohtaamia rankkoja väkivaltatapauksia.

- Yksittäinen ilmiö, mikä näkyy näissä kunniaan liittyvään väkivallan tapauksissa aika usein on se, että uhri ei välttämättä pysty kertomaan edes omille perheenjäsenilleen, että on joutunut rikoksen uhriksi.

- Tilanne voi esimerkiksi mennä sillä tavalla, että joku nainen raiskataan nuorena tyttönä, ja se raiskaaja voi hyvin esimerkiksi olla vaikka joku sukulaismies. Koska tässä yhteisössä esiaviollinen seksi on täysin kiellettyä, se tekee naisesta likaisen, niin hän ei pysty sen takia kertomaan tästä asiasta sukulaisilleen, Kristiina selostaa.

Kristiina Komulainen
Konstaapeli Komulainen papattaa somessa arkaluontoisia tarinoita.

Hän kertoo seuraamisten voivan olla usein hyvin vakavia.

Tänään (6.4.) julkaisemassaan videossa Kristiina kertoo olevansa menossa tapaamaan väkivaltarikoksen uhriosapuolta. Seuraajat ovat pohtineet, miten Kristiina pystyy tapaamaan uhrien lisäksi rikosten tekijöitä, ja kohtaamaan heidät ihmisinä huolimatta heidän teoistaan.

- Kyse on siitä, että omassa päässään täytyy käydä läpi se, että myös tekijäosapuolet ovat uhreja, hän avaa.

- Kun ajatellaan näin karrikoiden: uhri on nainen, tekijäosapuoli mies, niin myös nämä pienet pojat kasvatetaan uskomaan siihen, että tämä on oikein. Se on minulla sellainen voimavara, millä pystyn kohtaamaan kaikki asiakkaat ihmsinä siitäkin huolimatta, mitä mahdollisesti on tapahtunut, konstaapeli kertoo.

Kristiina Komulaisen toiminta hiersi Helsingin poliisilaitoksella – sometuksesta kanteluryöppy

Kristiina antaa videolla jälleen yksityiskohtaisen esimerkin eräästä työssään kohtaamastaan tapauksesta. 

- Meillä oli perhe, missä isä oli harrastanut aika kovaakin väkivaltaa perheen tyttäriä kohtaan, ja siinä oli erilaisia vaiheita välissä ja isä pakeni paikalta. Perheen isoveli jäi kaitsemaan perheen naisia, ja hän alkoi saamaan käskyjä muualta Euroopasta ja muista maista sukulaisiltaan, että miten hänen tulee kurittaa ja valvoa ja kontrolloida näitä hänen siskojaan.

Kristiina Komulainen
Kristiina lopettaa poliisin työt kevään aikana.

Kristiina Komulaiselta sydäntäsärkevä itkutilitys keskosvauvasta: 880 grammaa painanut tyttö syntyi jännittävien vaiheiden jälkeen - "Vollotin maijan ratissa"

Tapaamisen jälkeen hän kertoo, ettei asiakkaalla ollut sosiaaliturvatunnusta, eikä tämä osannut aluksi kertoa edes nimeään. 

- Pystyi sitten tikkukirjaimilla oman etunimensä paperille raapustamaan, ja kyseessä on siis aikuinen nainen.

Kristiina kertoi maaliskussa sosiaalisessa mediassa jättävänsä poliisin työt. Hänen päivityksensä oli samalla työnhakuilmoitus.

- On aika jatkaa matkaa ja leventää jälleen uraa. Kohdallani työ tässä muodossa poliisiorganisaation sisällä jää kevään aikana taakse. Tulen tekemään erilaisia projekteja, otan ehdotuksia vastaan puhelimella tai meilitse, Kristiina ilmoitti tuolloin.

Murharyhmässä työskennellyt Kristiina Komulainen lopettaa poliisina - valmistui vasta viime vuonna: "Olen nähnyt kentällä sen, mitä suuri osa siviileistä ei arjessaan koskaan kohtaa"