fbq
Kotimaa
05.03.2022 09:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto
kristiina komulainen
Murharyhmässä työskennellyt Kristiina Komulainen lopettaa poliisina - valmistui vasta viime vuonna: "Olen nähnyt kentällä sen, mitä suuri osa siviileistä ei arjessaan koskaan kohtaa"
Kotimaa
05.03.2022 09:32
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto

Juontajana ja mediapomona aiemmin tunnettu Kristiina Komulainen, 43, paljasti lauantaina (5.3.) Instagramissa jättävänsä poliisin työt. Kristiina valmistui poliisiksi keväällä 2021. Hän työskenteli jo opintojensa aikana viimeiset kaksi vuotta vanhemman ja nuoremman konstaapelin viroissa Helsingin poliisilaitoksella.

Lue myös: Uudelle uralle suuntaava ex-radiojuontaja Kristiina Komulainen: Silmäleikkaus mahdollisti opinnot!

 

Kristiina kertoi viime syksynä Me Naiset -lehdessä olleensa töissä tutkinnan puolella väkivaltarikosyksikön murharyhmässä ja kuolemajaoksessa. Viime heinäkuusta alkaen hän on tehnyt töitä kunniaväkivaltarikosten parissa.

Kristiina kertoo uudesta työelämänsä suunnasta somessa. Hänen päivityksensä on samalla työnhakuilmoitus.

- On aika jatkaa matkaa ja leventää jälleen uraa. Kohdallani työ tässä muodossa poliisiorganisaation sisällä jää kevään aikana taakse. Tulen tekemään erilaisia projekteja, otan ehdotuksia vastaan puhelimella tai meilitse, Kristiina kirjoittaa.

- Liikun paljolti tällä hetkellä myös sovittelun ja konfliktien ratkaisun maailmassa tutkien sekä luennoiden liittyen haastavaan vuorovaikutukseen. Toimin myös yrittäjänä, Kristiina jatkaa.

Lue myös: Muistatko vielä suosikkijuontaja Kristiina Komulaisen? Hiusväri nousi puheenaiheeksi

Kieltäytyi vakipaikasta

Kristiinalle olisi ollut tiedossa vakituinen työpesti, mutta hän hylkäsi sen.

- Olen oppinut tuntemaan, kun aikaikkuna siirtyä eteenpäin on auki ja se on nyt. Vaikka tarjolla Poliisissa oli upea asiantuntijan rooli vakituisessa virassa, niin intuitio ohjaa nyt tähän suuntaan. Viime vuodet poliisiopintojen parissa ja etenkin edelliset kaksi vuotta vanhemman ja nuoremman konstaapelin virassa antoivat enemmän kuin uskalsin unelmoida, Kristiina summaa.

Kristiina luettelee päivityksessään, mitä hän on poliisina oppinut.

- Olen esimerkiksi saanut tehdä ennalta estävää työtä monikulttuurisesti kunniaan liittyvän väkivallan parissa sovitellen, tutustua poliisin tutkinnassa rikosprosessin sokkeloihin, oppia puolisotilaallisessa organisaatiossa tilannejohtamista maan kovimmilta, ollut mukana neuvottelemassa mielenosoituksissa ja seurannut miten radikalisoitumista ehkäistään sekä uhkaa arvioidaan.

- Olen nähnyt kentällä sen, mitä suuri osa siviileistä ei arjessaan koskaan kohtaa sekä saanut sukeltaa sinne kaikista syvimpään päätyyn, kun se kaikista lopullisin on päivittäin läsnä. Kaikesta tästä huolimatta tai enemmänkin siitä syystä ymmärrän ihmisyyden ja yhteiskunnan kerroksia paremmin kuin koskaan ja kohtaan ihmiset ihmisenä teoista huolimatta. Kyse on paljolti siitä hiljaisesta tiedosta, mitä rahalla tai kirjoista ei saa, Kristiina toteaa.

Lue myös: Yllätyspaluu! Kristiina Komulainen takaisin radiojuontajaksi: ”Iso ilo jatkaa pienen paussin jälkeen!”

- En lähde erittelemään ketä kaikkia poliisiorganisaatiosta haluan kiittää, mutta heitä on paljon: Kiitos! Ja mikään ei ole lopullista. Uskon, että monen teidän kanssa tulemme tekemään vielä hienoja asioita yhdessä paremman maailman puolesta, Kristiina summaa.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset: