fbq
Omerta-elokuvan kuvaukset kuva: Antti Rastivo

Kohutun toimintaelokuvan traileri vihdoin julki: tältä näyttää Jasper Pääkkösen tähdittämä Omerta 6/12 -elokuva - katso!

Omerta 6/12 -toimintaelokuvan teaser-trailer julkaistiin tänään tiistaina (23.2.). 

Elokuva perustuu Ilkka Remeksen 6/12-romaaniin. Elokuvan ohjaa Aku Louhimies ja pääosissa näyttelevät Jasper Pääkkönen sekä ruotsalaiset näyttelijät Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason

Lisäksi rooleissa nähdään Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Dennis Nylund, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang, Eero Milonoff, Dragomir Mrsic, Miodrag Stojanovic, Slaven Spanovic, Zijad Gracic, Michael Yare, Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla sekä Juhan Ulfsak.

Elokuvan on määrä ilmestyä marraskuussa 2021. 

- Toimintatrillerissä OMERTA 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti, kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos, elokuvasta kerrotaan tiedotteessa.

IS: Antti J. Jokinen yllättäen syrjään kansainvälisestä jättiprojektista: syynä sairaus - Aku Louhimies tilalle

Elokuvan tuotannon aikana on tapahtunut runsaasti muutoksia.

Omerta nousi otsikkoihin, kun elokuvan alkuperäinen ohjaaja Antti J. Jokinen joutui sairauslomalle heti kuvausten alkumetreillä. Aku Louhimies palkattiin Jokisen tilalle, jonka seurauksena syntyi kohu.  Näyttelijä Ville Virtanen antoi Helsingin Sanomille yllättävän haastattelun, jossa hän kertoi, ettei aio näytellä Louhimiehen ohjaamassa elokuvassa. Virtanen on tämän jälkeen mitä ilmeisimmin jättäytynyt pois elokuvan tuotannosta. 

Elokuvan tuotantoyhtiö Cinematic on tiedottanut myös muista muutoksista kuvausten aikana. Joulukuussa julkaistussa tiedotteessa selvisi, että myös  käsikirjoittaja on vaihtunut kesken matkan.. 

- Alkuperäisen käsikirjoituksen ovat tehneet Antti J. Jokinen ja Mika Karttunen. Viimeisimmän käsikirjoituksen on kirjoittanut Jari Olavi Rantala.

Omerta -elokuvasarjan ympärillä paisuu suuri kohu - HS: Ville Virtanen ei suostu näyttelemään Aku Louhimiehen ohjattavana, Jasper Pääkkönen puolustaa kohuohjaajaa!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tämän lisäksi kuvausten aikana oli määrä kuvata kaksi elokuvaa, sekä televisiosarja. Se ei kuitenkaan toteudu. 

Alunperin tuotannossa on ollut yhtäaikaisesti kaksi elokuvaa, Omerta 6/12 ja Omerta 7/12, sekä televisiosarja. Tuotantoyhtiö on nyt päättänyt, että tuotetaankin vain yksi Omerta 6/12 -elokuva, jonka ensi-ilta on syksyllä 2021. Myöhemmin elokuvateatteriensi-iltansa jälkeen Omerta 6/12 nähdään myös televisiosarjana, tiedotteessa kerrottiin joulukuussa.