fbq
Uutiset
28.11.2020 19:04
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus
Omerta
Omerta -elokuvasarjan ympärillä paisuu suuri kohu - HS: Ville Virtanen ei suostu näyttelemään Aku Louhimiehen ohjattavana, Jasper Pääkkönen puolustaa kohuohjaajaa!
Uutiset
28.11.2020 19:04
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan toimitus

 Omerta-leffa on suuren budjetin toimintaelokuva, joka perustuu Ilkka Remeksen 6/12-romaaniin. Rooleissa nähdään muun muassa Jasper PääkkönenVille VirtanenEero Milonoff, Pekka Strang, ja Tommi Korpela.

Elokuvan tuotannon ympärillä kuohuu tällä hetkellä iso kohu.

Kohu sai alkunsa, kun elokuvan alkuperäinen ohjaaja Antti J. Jokinen joutui sairauslomalle, ja hänen sijaiseksi pyydettiin kohuohjaaja Aku Louhimies

Lue myös: IS: Antti J. Jokinen yllättäen syrjään kansainvälisestä jättiprojektista: syynä sairaus - Aku Louhimies tilalle

Näyttelijä Ville Virtanen ei pitänyt tästä päätöksestä. Hän antoi Helsingin Sanomille yllättävän haastattelun, jossa hän kertoo, ettei aio näytellä Louhimiehen ohjaamassa elokuvassa. Syy tähän on Louhimiehen kaksi vuotta sitten myrskynyt MeToo -kohu.

- Lähdin Omertaan, koska halusin tehdä töitä Antti Jokisen kanssa. En vaadi, että Louhimies saa potkut koko tuotannosta, mutta edellytän, että mun päivinä ohjaajan tontilla on joku, johon mä voin luottaa, Virtanen kertoi lehden haastattelussa.

Virtasen mukaan Louhimies on sanonut, ettei MeToo -kohu ole muuttanut häntä ohjaajana, joka huolestuttaa häntä. Virtanen kertoo haastattelussa, ettei hän hyväksy Louhimiehen käyttämiä ohjausmetodeja. 

Louhimies yllättyi Virtasen haastattelusta täysin eri syistä.

-  En edes tiennyt, että hän on projektissa mukana, Louhimies totesi Iltalehdelle.

Ohjaaja kertoi puolestaan HS:lle, että hänen ja Virtasen yhteistyö on ollut sen verran lyhyt, ettei näyttelijällä voisi olla niin syvällistä käsitystä hänen työmetodeista. 

Suuri MeToo -kohu

Louhimiestä syytettiin kaksi vuotta sitten poikkeuksellisesta vallankäytöstä ja työntekijöiden nöyryyttämisestä. Ylen vuonna 2018 julkaistussa artikkelissa lukuisat näyttelijät kyseenalaistivat Louhimiehen ohjausmetodit.

Lue lisää: Yle: Pamela Tola joutui Aku Louhimiehen kiusaamaksi: "Tunsin vastanäyttelijän sukupuolielimet ihollani"

Artikkelin mukaan Louhimies suosi näyttelijöiden väsyttämistä loputtomilla otoilla ja heidän yllättämistään salaisilla, vain joillekin näyttelijöille annettavilla ohjeilla. Louhimiehen tuotannoissa epäinhimillisen pitkät päivät olivat myös ennemminkin sääntö kuin poikkeus. 

Jasper Pääkkönen puolustaa kohuohjaajaa

Virtasen haastattelun ilmestymisen jälkeen elokuvan päänäyttelijä Jasper Pääkkönen kertoi oman mielipiteensä kohuohjaajasta. Hän ei ota kantaa Virtasen haastatteluun, mutta puolustaa Louhimiestä Helsingin Sanomien haastattelussa. 

- Näen, että Louhimies voi ja osaa viedä hankalaan tilanteeseen ajautuneen projektin maaliin - etenkin hankkeen kokoluokka huomioiden, sillä näin ison kokonaisuuden ohjaamisesta ei Suomessa monella ole kokemusta, Pääkkönen toteaa lehdelle.

Hän kertoo olevansa edelleen mukana elokuvan tuotannossa, ja odottavansa tietoja kuvausten jatkumisesta.

Pekka Strang sekä Tommi Korpela vahvistivat myös roolinsa HS:lle. 

Valkokankaille ensi vuonna

Vuosi sitten järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että Ilkka Remeksen romaanista tehdään kaksi elokuvaa, joista ensimmäinen Omerta: 6/12 -leffa saisi ensi-iltansa syksyllä 2021. Toinen Omerta: 7/12 puolestaan ilmestyisi vuotta myöhemmin eli syksyllä 2022 elokuvateattereihin.

Elokuvista tehdään myös kuusiosainen tv-sarja, jonka esittää C More.

Lue myös: Ohjaaja Antti Jokinen vaimonsa Krista Kososen kanssa työskentelystä: ”Olin hänelle erityisen julma!”

Alla oleva kuva on Omertan lehdistötilaisuudesta joulukuussa 2019.

Omerta
Kuvassa: Pekka Strang (vas.), Ville Virtanen, Eero Milonoff, Jasper Pääkkönen ja Antti J. Jokinen.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »