fbq
Kotimaa
16.03.2021 11:20
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram
Aki Manninen
Kohu Aki Mannisen ympärillä kasvaa: veti juontaja Alma Hätösen mukaan - nyt älähti Roope Salminen! "Toivon, että menet nukkumaan ja voit aamulla paremmin"
Kotimaa
16.03.2021 11:20
Teksti: Ida Herranen|Kuvat: Pasi Murto, Instagram

Kuntovalmentaja Aki Mannisen ympärillä kuohuu. Aki pudotettiin Selviytyjät-kisasta lauantaisessa (13.3.) jaksossa, jonka jälkeen pudotuksesta tuohtunut Aki meni Selviytyjät Extra -lähetyksen haastatteluun. Haastattelijoina toimivat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen

Lue myös: Aki Manniselta raju ulostulo Selviytyjät Suomi -pudotuksensa jälkeen: ”Onko niin, etten antanut tarpeeksi huomiota leirin naisille?!”

- Onko sitten niin, etten antanut tarpeeksi huomiota leirin naisille. Tietenkään minun ei tarvitse antaa, koska minulla on kaunis vaimo kotona. En näe muita naisia sillä tavalla kuin muut miehet. Naiset kun ovat leirissä, ei siitä tule koskaan hyvää soppaa. Pitää olla joukko miehiä! Aki kommentoi ohjelmassa pilke silmäkulmassaan.

Valavuori rauhoittelee

Akin kommentit on tulkittu naisvihamielisiksi, ja myöhään eilen illalla (15.3.) Aki paljasti, että puheista seuranneen kohun myötä hän on perheineen saanut jopa tappouhkauksia. Nyt kohuun ovat ottaneet kantaa myös muutamat julkisuudesta tutut henkilöt Akin Instagram-julkaisujen kommenttikentässä.

- Aki ja family, take it easy. Valtaosa suomalaisista hiffaa hyvin, mistä tässäkin on taas kyse, mutta se valtaosa ei ole tuolla lehtien palstoilla määkimässä omaa erinomaisuuttaan ja tuomitsemalla erikoisilla sanoilla kaikkia heitä, jotka eivät asetu samaan kuplaan. Se valtaosa on myös liian fiksua lähteäkseen tähän ip-lehtien hiekkalaatikkoleikkiin mukaan. Ja onhan se nyt ihan perkeleellinen yllätys, jos porilaisen miehen ja punavuorelaisen naisen terminologia ei ihan aina kohtaa, kirjoittaa urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori, joka puhuu aiheesta lisää myös omien Instagram-sivujensa tarinat-osiossa.

Lue myös: Syytetään naisvihaajaksi! Selviytyjistä-pudonnut Aki Manninen herätti kommenteillaan somemyrskyn – Rita-vaimo puolustaa puolisoaan: ”Tämä mies on lempein ja ajattelevin”

Roope Salminen puolustaa Alma Hätöstä

Yhdessä Instagramissa julkaisemassaan kuvassaan Aki on ottanut kuvakaappauksen jommankumman iltapäivälehden sivuilta, jossa kirjoitetaan Selviytyjät Extran juontajan Alman heittäneet lisää vettä myllyyn keskellä kohua ja ”joka haukkui julkisesti haastateltavansa naisvihamieliseksi.” Tämän kuvankaappauksen yhteydessä Aki penää Alman vastuuta toimittajana, mikä puolestaan on löystyttänyt Roope Salmisen kielenkannat. 

- Hei Aki! Toivon sinulle paljon tsemppiä tähän iltaan, on varmasti ollut tosi rankka päivä. Monet ovat yrittäneet antaa rakentavaa kritiikkiä ja monet taas vetäneet homman pahasti yli. Olen pahoillani, että perhettäsi on vedetty mukaan kohuun ja uhkailtu, ja ymmärrän, että se tuntuu todella kohtuuttomalta (ja sitä se myös on), Roope aloittaa kirjoituksensa.

- Minun on kuitenkin pakko kommentoida nyt sen verran, että Alma Hätösen sotkeminen tähän millään tavalla on aivan täysin järjetöntä. Alma on pyrkinyt hoitamaan työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Hän oli valtavan julkisen paineen alla, ja häneltä pyydettiin kommenttia sinun toimistasi, jotka on mahdollista tulkita naisvihamielisiksi. Hän kertoi rehellisesti näkemyksensä niistä kommenteista siltä osin kuin hän niitä oli tulkinnut. Alma Hätösen väite ei ole ollut, että sinä Aki edustat vain yhtä asiaa. Hän kritisoi toimintaasi, jossa oli kritiikille ainakin jonkun verran myös sijaa. Ymmärrän, että sinulla on juuri nyt todella turhauttavaa aikaa - olet rakastava isä, lempeä puoliso, huippuammattilainen ja tehnyt paljon hyvää elämässäsi. Tällä hetkellä se, että joku katsoo sinua ja ajattelee VAIN esimerkiksi leimaa ”sovinisti” tai ”naisvihamielinen” on varmasti epätodellinen asia. Olet kokonainen ihminen, jolta Alma Hätönen tai kukaan muukaan toimittaja ei ole yrittänyt riistää koko identiteettiä kritisoidessaan toimintaasi ohjelmassa ja sen extra-osiossa. Alma Hätönen EI ole osallistunut lynkkaukseen. Toivon, että menet nukkumaan ja voit aamulla paremmin.

Loppuun Roope kirjoittaa tiedostavansa, ettei Alma tarvitse ketään ”puolustamaan kunniaansa”, mutta ettei voinut itselleen mitään.

Lue myös: Perhettä uhkailtu! Aki Mannisen ympärillä pyörivä kohu oli liikaa: Rita Niemi-Manninen avautuu tunteistaan itkuisena

TVOF-voittaja puolustaa

The Voice of Finland -kisan vuonna 2013 voittanut laulaja Antti Railio on niin ikään kommentoinut Akin julkaisua. Aki ja Antti kuvasivat yhdessä Suurin pudottaja -sarjaa viime vuonna.

- Parahin Aki ja rakkaasi! On käsittämätöntä, että sankat ihmisjoukot ottavat oikeudeksensa lynkata ja sanoilla ruoskia ihmistä, joka laittoi itsensä likoon ja sanoi kenties kärkkäästi asioita tuohtuneena, paineen ja stressin alaisena. Meistä saattaa jokainen sanoa joskus asioita ehkä vääräänkiin sävyyn… Mutta se on käsittääkseni sananvapauden maassa täysin sallittua, siitä voi jokainen olla eri mieltä ja jopa pahastua tahtoessaan… Mutta haluan esittää tämän kysymyksen jokaiselle tuhoavan kommentin jättäneelle. Sen kaiken jälkeen mitä te Akille ja hänen perheelleen olette kirjoittaneet… Mitä se teistä tekee..? Mikä teidän sanoistanne ja loukkauksistanne on oikeutettua..? Miksi te itse näin kirjoittaen syyllistytte täysin ymmärrystä vailla olevaan idiotismiin..? 

Oman kommenttiinsa Antti vastaa vielä täsmennykseksi, että on terveen järjen perään kuuluttava ihmislapsi.

- Terveisin: Sananvapauden, käytöstapojen ja terveen järjen perään kuuluttava ihmislapsi! Olette, Aki ja Rita perheineen, esikuvallisia ihmisiä ja ennen kaikkea sydämellisiä ja hyvää tekeviä sellaisia! Älkää muuttuko!

Lue myös: Mitä näet tässä kuvassa? Rita ja Aki paljastavat toimivan avioliiton salaisuuden roisilla kuvalla: "Aki on ihan kunnossa"