fbq
Kiusaaja vainoaa! Johanna Pakonen suree somessa: "Miksi ventovieras ihminen kohdistaa kaiken mielipahansa minuun?" | Seiska
Kotimaa
15.03.2021 21:03
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lars Johnson
Johanna Pakonen
Kiusaaja vainoaa! Johanna Pakonen suree somessa: "Miksi ventovieras ihminen kohdistaa kaiken mielipahansa minuun?"
Kotimaa
15.03.2021 21:03
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lars Johnson

Johanna Pakonen, 44, paljastaa joutuneensa vakavan kiusaamisen uhriksi. Parhaillaan Selviytyjät Suomi -tv-sarjassa kisaava tangokuningatar avautuu rankoista kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa.

“Kiusaajani on minulle aivan ventovieras ihminen. Kasvatustieteitä opiskellut yläkoulun opettajana toimiva henkilö. Aika absurdi ajatus? En ole tähän mennessä reagoinut tähän kiusaamiseen millään tavalla, paitsi todistusaineistoa keräämällä. Olen päättänyt, että tällä kertaa kiusaaja joutuu ottamaan vastuun sanomisistaan, tekemisistään ja kirjoittamisistaan”, Johanna kirjoittaa Facebookissa ja Instagramissa.

“Olen uskaltanut puhua tästä asiasta ääneen ja olen ymmärtänyt, että näihin asioihin saa apua ylemmältä taholta. Rikosilmoitus ja lähestymiskielto voi olla tehokkaita apuvälineitä kiusaamista vastaan. Etenkin silloin, kun elinkeinoasi, mainettasi ja perhettäsi uhataan.”

Lue myös: Johanna Pakonen sairastui pahasti – lääkärit neuvottomina testitulosten edessä

Johanna ihmettelee, mistä vainoaminen johtuu.

“Mietin, miksi minulle ventovieras ihminen kohdistaa kaiken mielipahansa minuun ja on valmis menettämäään itse aivan kaiken; työnsä, kotinsa, lapsensa… Miksi?” tangokuningatar kummastelee.

"En aio sietää kiusaamista"

“Miten tämä tarina tästä jatkuu, on minun täysin minun käsissäni. En aio sietää kiusaamista. Minun ei tarvitse sietää kiusaamista. Kiusaaminen ei ole ok. Jos näet kiusaamista, puutu siihen. Heti. Jos kuulet kiusaamisesta, puutu siihen. Heti.”

Lue myös: Johanna Pakosen pysäyttävä somepäivitys: Yritystoiminta ajetaan alas, harkitsee kotinsa myymistä

 

"Olin koulukiusattu"

Johanna tunnustaa kokeneensa kiusaamista jo kouluaikoinaan.

“Olin koulukiusattu kahden ensimmäisen kouluvuoden aikana. Milloin syy oli se, että pukeuduin toisten vanhoihin vaatteisiin, milloin vaatteeni olivat liian hienot ja muodikkaat, milloin syy oli rakas harrastukseni tanssiurheilu tai milloin olin väärän kokoinen. Taisin olla aika kovapäinen jo lapsena, koska en juurikaan välittänyt kiusaamisesta"; hän miettii somessa.

Hän muistuttaa, että aikuisenakin voi kokea kiusaamista.

"Silloin on tärkeää muistaa, että Sinun ei tarvitse kelvata muille. Elät itsellesi. Sinun elämä, sinun valinnat. Anna itsellesi arvoa juuri niistä asioista, minkä takia olet kiusaamisen kohteena."

Lue myös: Etäsuhteessa elävä Johanna Pakonen: Sarvet kalahtavat joskus vastakkain

"Olen kiusaamisen kohteena edelleen"

Selviytyjät-tähti on silti kummissaan, miksi häntä yhä kiusataan.

“Olen kiusaamisen kohteena edelleen. Minä 44-vuotias äiti-ihminen. Voitteko kuvitella.”

Johanna Pakonen on vuoden 2002 tangokuningatar ja suosittu laulaja. Hän tähdittää parhaillaan Nelosella pyörivää Selviytyjät Suomi -sarjan julkkiskautta.