Uutiset

Laulaja Johanna Pakoselta pysäyttävä somepäivitys: Yritystoiminta saatetaan ajaa alas, harkitsee kotinsa myymistä - "Mitäpä sillä on väliä, missä sitä asutaan"

24.09.2020 22:11

Viihdetaiteilija ja yrittäjä Johanna Pakonen, 44, kertoi viime viikolla julkisessa Facebook-päivityksessään, että Johanna yrityksen liiketoiminta täytyy mahdollisesti ajaa loppuvuodesta alas.

- Minulla on ollut vuodesta 2004 saakka onni työllistää useita kymmeniä muusikoita, teknikoita ja tanssijoita, Johanna kertoo Seiskalle.
Johannan mukaan viimeiset puoli vuotta on ollut taloudellista helvettiä.

Lue myös: Johanna Pakonen rakensi varasuunnitelman, jos laulajanura tyssää: ”Sillä alalla riittää hommia!”

- Artistit eivät ole vastuussa vain itsestään, vaan myös bändin muusikoista, joiden tulot ovat romahtaneet yhtä lailla. Kunnan myöntämällä 2 000 euron yrittäjätuella ei makseta edes YEL-maksuja.

Aiemmin keväällä Johanna otti voimakkaasti kantaa sosiaalisessa mediassa tapahtuma-alan puolesta, turhaan.

- Koko viihde, kulttuuri- ja tapahtuma-ala on jätetty täysin huomiotta. Ei ymmärretä, että keikkoja ja tapahtumia menee jo ensi vuodelta.

Erilaisista lähtötilanteista huolimatta Johanna kertoo kuitenkin koko tapahtuma-alan ja kaikkien esiintyvien artistien olevan ikään kuin samassa veneessä näkymättöminä.

- Nyt on omat puskurirahastot käytetty sekä itseltä että yritykseltä. Mitään ei pysty realisoimaan, koska kukaan ei sijoita äänentoistolaitteisiin tai keikkabusseihin. Toki perheeni kodin ja auton voi aina myydä. Mitäpä sillä on väliä, missä sitä asutaan ja millä kuljetaan, Johanna manaa.

Laulamista Johanna ei kuitenkaan aio lopettaa. Hän muistuttaa, että kaikki laulajat eivät ole yrittäjiä.

- Jos yritystoimintani ajetaan alas, siirryn normaaliksi palkansaajaksi ohjelmatoimiston listalle, enkä  voi itse enää työllistää muita ihmisiä, tai toimia tanssinopettajana ilman virkaa. Samalla loppuu myös laulunopetus, jota teen yritystoimintani kautta.

Lue myös: Tangokuningatar Johanna Pakonen elää rahapulan keskellä: Luottokortti tapissa - joutuu ehkä myymään kotinsa!

Artikkelia ja otsikkoa muokattu perjantaina 25.9. klo 10.10: Johanna Pakosen yritystä ei uhkaa konkurssi, vaan yritystoimintaa ollaan ajamassa alas.

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!