fbqJuhani Tamminen on valmis julistamaan sodan Raumalle – varoittelee ennätysnälkäisestä Turun Palloseurasta: ”Luvassa helvetinmoinen inferno!” | Seiska
Vain Seiskassa!
Juhani Tamminen.

Juhani Tamminen on valmis julistamaan sodan Raumalle – varoittelee ennätysnälkäisestä Turun Palloseurasta: ”Luvassa helvetinmoinen inferno!”

Kotimaa | 07.05.2021 16:57

Kotimaisen kiekkokauden 2020–21 huipennus alkaa tänään perjantaina (7.5.), kun Rauman Lukko ja Turun Palloseura kohtaavat Liigan loppuotteluissa. Koronapandemian lyhentämässä finaalisarjassa Suomen mestaruuteen riittää kolme voittoa.

Veemäisestä COVID19-viruspandemiasta johtuen Liiga-kliimaksi kiekkoillaan tyhjille katsomoille. Se sapettaa ankarasti Jääkiekkoleijona numero 79:ää Juhani Tammista, joka odottaa vesi kielellä kotikaupunkinsa TPS:n edesottamuksia.

Lue myös: Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

– Saa olla aika perkeleenmoinen pandemia, jollei tällaiseen finaalisarjaan kelpuuteta yleisöä! Voin kertoa, että jos allekirjoittanut, Vellu Ketola ja kumppanit olisivat jääkiekkomme johtopaikoilla, tilanne olisi pomminvarmasti aivan eri, Tami jylisee Seiskalle kotoaan Turun Kuusamakujalta.

Lue myös: Aurinkokuningas esittelee valtakuntansa: Juhani Tamminen vie Seiskan Turkuun – ”Näillä maileilla ei viitsi eksyä räkälöihin”

Juhani Tammisella on hyvät värinät TPS:n menestymismahdollisuuksista.
Juhani Tammisella on hyvät värinät TPS:n menestymismahdollisuuksista.

Irvokas lähtötilanne

Harvassa ovat ne, jotka uskaltavat vakavalla naamalla väittää arvanneensa oikein kevään finaaliparin. Koko kauden Liigaa dominoinut Rauman Lukko ei ole kenellekään yllätys, mutta väliaikaisvalmentaja Raimo Helmisen koutsaama TPS sitä vastoin kyllä.

Lue myös: Turussa repesi totaaliraivo: TPS heitti legendaariset cheerleaderit tylysti pihalle – ”Erittäin typerä päätös”

– Aivan oikein. Ja jos asiaa miettii, niin onhan se irvokasta, että Turun Palloseura on tuolla seurahistoriallaan, jättimäisellä budjetillaan ja upporikkailla omistajillaan joku yllätys finaaleissa. Mutta niin se vain on, Tami päivittelee.

– Tämä tilanne palvelee Tepsiä optimaalisesti, koska suomalaisessa seurakulttuurissa etu on aina altavastaajalla – ja sitä TPS uskokaa tai älkää on. Tässä ottelusarjassa kaikki paineet ovat vain ja ainoastaan Lukolla!

Hyvää kesää, HIFK! Helsingin IFK taipui Turun Palloseuralle selvästi otteluvoitoin 3-1.
Helsingin IFK taipui Turun Palloseuralle välierissä selvästi otteluvoitoin 3-1.

HIFK tyylipuhtaasti pakettiin

TPS:n tuhkimotarinaa alettiin kirjoittaa jo runkosarjassa, jossa turkulaiset ylsivät kaikkien asiantuntijoiden ja muiden jääkiekon keksijöiden hämmästykseksi hienosti kolmanneksi.

Tähän mennessä kovimman vastuksen turkulaisille on tarjonnut Lahden Pelicans, joka taipui vasta ratkaisevassa viidennessä ottelussa yhden maalin erolla. Sitä vastoin väkinäisen Helsingin IFK:n Palloseura paketoi välierissä yllättävän tyylipuhtaasti tieltään.

Lue myös: Liigan komeimmat viikset! Tuhoaako tämä mies turkulaisten unelman? Juhani Tammiselta harvinaisen kova tunnustus: ”Tuollaisia jätkiä tarvitaan lisää”

Kautta suvereeniin tyyliin hallinnut Lukko ei ole vielä joutunut todelliseen testiin. Tammisen mukaan tilanne muuttuu finaaleissa, kun Kasitien herruudesta ja samalla Kanada-maljasta aletaan mitellä oikein tosissaan.

Rauman Lukko ja Sebastian Repo ovat runtanneet tieltään vastustajat toisensa jälkeen. Tässä kyytiä saa Tampereen Tappara.
Rauman Lukko ja Sebastian Repo ovat runtanneet tieltään vastustajat toisensa jälkeen. Tässä kyytiä saa Tampereen Tappara.

Raumalaisille sanakirja?

– Voit laittaa siihen otsikkoon, että Tamminen on valmis julistamaan sodan Raumalle! Ennustan nimittäin, että finaalisarjasta tulee ihan helvetinmoinen inferno, Tami värittelee tuttuun tyyliinsä.

Lue myös: Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

– Aurinkokuninkaana allekirjoittaneella on kompetenssia viljellä tällaisia englanninkielisiä termejä. Jollei niitä joku siellä Raumalla ymmärrä, suosittelisin katsomaan sanakirjasta.

Hän ei suostu sanomaan sanaakaan Lukon raudanlujasta rosterista. Sen sijaan hän korostaa finaaliasetelman olevan turkulaisittain poikkeuksellisen herkullinen.

Hymypoika Eemil Viro kuuluu jo 19-vuotiaana liigakevään sensaatioihin.
Hymypoika Eemil Viro kuuluu jo 19-vuotiaana liigakevään sensaatioihin.

"Helvetin nälkäisiä"

– Meillä on kuuma maalivahti (Karri Rämö), tarvittavaa kokemusta ja sitten näitä poikkeuksellisia nuoria veljiä à la Eemil Viro ja Ruben Rafkin. He ovat aivan helvetin nälkäisiä, Tami varoittelee.

Lue lisää: Juhani Tamminen palasi urotekojensa näyttämölle – ”Heitin jo koulupeleissä hattutemppuja”

– Tiedän kokemuksesta sen tunteen, kun pääsee nuorena miehenä aistimaan sen momentumin – heitinhän aikoinaan itsekin jo 16-vuotiaana Tepsissä mustaa pussiin!

Liigan 1. finaaliottelu Lukko – TPS klo 18.30 Rauman Äijänsuolla.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!