fbq
Uutiset
11.09.2017 11:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
TPS Cheerleaders
Turussa repesi totaaliraivo: TPS heitti legendaariset cheerleaderit tylysti pihalle – ”Erittäin typerä päätös”
Uutiset
11.09.2017 11:41
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Cheerleadereiden ja jääkiekon symbioosi herättää aika ajoin keskustelua, mutta ainakin Suomessa ja kotoisessa Liigassa katsomossa kannustaviin tanssijoihin on suhtauduttu pääasiassa positiivisesti.

Seiskassakin on julkaistu supersuosituiksi muodostuneita artikkeleita muiden muassa Kouvolan Kookoon liigajoukkueen Go Go Girlseistä sekä Tampereen Tapparan lumoavista Sparkling Starseista – erityisesti huutosakin tulikuumasta johtajasta, Annika Palmusta.

LUE LISÄÄ: Todellinen enkeli! Onko kurvikas Annika, 22, Suomen seksikkäin cheerleader?

LUE LISÄÄ: Suomen seksikkäin cheerleader yläosattomissa - jestas mitkä ananakset!

LUE LISÄÄ: Liigan kohutuimmat cheerleaderit - muodokkailta kaunottarilta suoraa puhetta!

Turussakin on pitkät perinteet cheerleadereiden suhteen. Jo 1990-luvulla toimintansa aloittanut TPS:n Mustat Kobrat on suorastaan käsite kotimaisessa kiekkokulttuurissa. Valtakunnallisesti tunnettu tanssiryhmä kannusti Palloseuraa läpi mestaruuksien ja vaikeiden aikojen, eikä meno hyytynyt, vaikka myöhemmin nimi muuttui TPS Kissoiksi ja TPS Cheerleadereiksi.

Vaan ei kannusta enää. Viikonloppuna Aurajoki alkoi virrata väärään suuntaan ja Turussa repesi totaaliraivo, kun kävi ilmi, että TPS on antanut potkut legendaarisille cheerleadereilleen. Suru-uutinen paljastui, kun TPS Kissojen jäsen Satu Sarparanta avautui aiheesta sunnuntaina julkisessa Facebook-päivityksessään.

– Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, TPS on 19 vuoden jälkeen päättänyt luopua tärkeästä perinteestä: tanssijoista mustavalkoisella areenalla, surullinen Sarparanta kirjoittaa.

– Toivottavasti turkulaisia kuunnellaan ja vielä koittaa päivä, kun jälleen yksi lapsi innostuu tanssimaan nähdessään mustavalkoisten tanssijoiden energisen esimerkin hallilla.

Sarparannan Facebook-päivitys on herättänyt runsaasti huomiota ja kirvoittanut lukuisia kommentteja. Ja ainakaan niiden perusteella TPS:n seurajohdon sokkipäätöstä ei ole otettu kovin hyvin vastaan.

– Erittäin typerä päätös seurajohdolta. Nyt hallilta/tapahtumasta puuttuu ISO palanen, eräskin kiekkofani raivoaa.

– Nyt poistettiin osa koko jääkiekko-ottelu tapahtumaa. Ei ole enää sama tunnelma, toinen harmittelee.

– Vetää kyllä sanattomaksi kovemmankin räpättäjän, kolmaskin Facebook-käyttäjä manaa.

TPS-johto ei kuitenkaan luikkinut piiloon, vaan seuran toimitusjohtaja Mika Eskola perusteli kommenttikentässä suoraselkäisesti kiekkokansaa kuohuttanutta ratkaisua. Hänen mukaansa tanssijoita ei enää tarvita, koska Tepsin ”iso tavoite” on kehittää katsomopalveluita.

– Haluamme palvella ihmisiä paremmin ja tuottaa palveluja katsomoon. Jotta tämä olisi mahdollista, palkkaamme nuoria viemään tilauksia katsomoihin, Eskola kirjoittaa.

Moiset selitykset eivät kuitenkaan kelvanneet kaikille. Vihaiset kiekkofanit arvelevat todellisten syiden löytyvän Tepsin säästötalkoista, sillä monien mielestä sekä tanssitytöt että asialliset katsomopalvelut mahtuisivat kyllä samaan kiekkohalliin.