fbq
Kotimaa
04.11.2021 18:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Henri Alen
Huippukokki Henri Alénin viinayllätys: Tienasi jättisumman mielenterveystyöhön kossulla ja sitruunalla: ”Yksi asia on varma”
Kotimaa
04.11.2021 18:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Ravintoloitsija ja huippukokki Henri Alén, 43, toteutti huikean teon ja ansaitsi henkilökuntansa kanssa 3 017 euroa hyväntekeväisyyteen.

Mies toteutti jo maaliskuussa koronapandemian aikana hyväntekeväisyystempauksen, jossa hän ja hänen tiiminsä valmisti 2 700 annosta ruokaa niukkuudessa eläville.

Lue myös: Ilmaisia huippuaterioita niukkuudessa eläville valmistava Henri Alén: ”Sisäfilettä vähävaraisille, eduskuntaan vaikka kanan nahkaa”

Tällä kertaa kertynyt rahasumma lahjoitettiin Mielenterveyden keskusliitolle ja sen vapaaehtoistoiminnan tukemiseen. Syyskuisessa Instagram-päivityksessään Henri kertoi saaneensa sata kiloa sitruunaa lahjoituksena.

- 100 kg sitruunalahjoitus aiheutti hetken päänvaivaa ruoka-apu hommassa kun mietimme mitä ihmettä siitä oikein kokata? Hovimestarimme Juha Laatikainen pisti raastimen laulamaan ja pian koko henkilökunta oli valmistamassa Limoncelloa. Altialta saatiin lahjoituksena myös apua ja pian oli kylmiössä maustumassa maukas sitruunajuomamme.

Tv-kokki kertoi myös, että sitruunoiden mehut puristettiin talteen, ja niistä tehdään sorbettia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henri Alen (@henkkaalen)

Lue myös: Frankenstein-kala yllätti tähtikokin! Geenimuunneltua ruokaa testanneelle Henri Alénille tuli raja vastaan: En syönyt juontajapariani!

100 litraa kossua

Limoncello on italialaista sitruunalikööriä, jota valmistetaan sitruunasta, sokerista, alkoholista ja vedestä. Juoman valmistukseen menikin sadan kilon sitruunalähetyksen lisäksi 100 litraa koskenkorvaa.

- Nyt on limoncellot myyty, ja pottiin kerääntyi 3017,56 euroa. Tämä summa lahjoitettiin mielenterveyden keskusliitolle ja sen vapaaehtoistoiminnan tukemiseen, Henri iloitsi somessa päivityksessään.

- Kiitos siis sitruunalahjoituksesta, jokaisesta ostetusta Limoncellosta ja tuesta. Yksi asia on varma. Henkilökunta saa suurta iloa näistä pienistäkin teoista jotka tuovat hyvää mieltä ja hieman apua jollekin. Jatkamme varmasti jollain tapaa näitä projekteja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Henri Alen (@henkkaalen)

Lue myös: Ravintoloitsija Henri Alénin Twitter-pohdinta leimahti liekkeihin - tuloksena tuhat ilmaista huippuateriaa niukkuudessa eläville: "Käytetään ammattitaitoa johonkin, mikä tuottaa hyvää!"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »