Ravintoloitsija Henri Alénin Twitter-pohdinta leimahti liekkeihin - tuloksena tuhat ilmaista huippuateriaa niukkuudessa eläville: "Käytetään ammattitaitoa johonkin, mikä tuottaa hyvää!"

Kotimaa | 26.02.2021 19:32

Julkkiskokki Henri Alén, 43, yllätti eilen torstaina (25.2.) Twitterissä, ja hetken mielijohteesta syntynyt pyyteetön pohdinta on nyt kääntymässä toiminnaksi. Mukaan Henrin ideaan on lähdössä myös esimerkiksi tv:n julkkispappi Kari Kanala ja useita muita ihmisiä ja yrityksiä. Tarkoitus tehdä kolmessa viikossa kolmetuhatta ilmaista ateriaa niukkuudessa eläville.

Juttu alkoi, kun Helsingissä useita tunnettuja fine dining -ravintoloita pyörittävä Henri kysäisi kuin ohimennen, pitäisikö hänen kokkailla ilmaiseksi ruokaa vaikkapa asunnottomille tai muille tiukoissa tilanteissa eläville.

Taustalla on aikaisemmin eilen aamupäivällä tullut tieto, että ravintolat laitetaan koronatilanteen pahenemisen vuoksi kiinni, ja vain ruuan myynti asiakkaiden mukaan sallitaan.

Henrillä ja monilla muilla ravintola-alan ammattilaisilla jää käsiin paljon aikaa ja vähän tuloja, sillä ulosmyynti ei elätä ravintola-alan työvoimasta kuin murto-osan. Sulku kestää näillä näkymin 8.-28. maaliskuuta.

– Mietin, että mitä jos kokkaisi sulun aikana niille, joilla tarvetta on, Henri aloitti tviittinsä puoli yhdentoista aikaan illalla.

Lue myös: Huippukokki Henri Alén avautuu rajusta romahduksestaan – söi useita vahvoja lääkkeitä päällekkäin: ”Tuli seinä vastaan!”

 

Tuhansia tykkäyksiä

Televisiostakin tutun Henrin tviitti keräsi tuhansissa mitattavan tykkääjämäärän ja satapäin positiivisia viestejä, kannustuksia, ideoita sekä avuntarjouksia. Henri itse on hieman yllättynyt avauksensa saamasta suosiosta. Niin yllättynyt, että hän vähättelee panostaan.

– Ihan pyyteettömästi ajattelin vain, että kun itsestä riippumattomista syistä eteen tulee kolmen viikon tauko, niin olisi kiva kerrankin käyttää aikaansa yleishyödyllisesti. Mietin, että jos laittaisin ruokaa niin, että tekisi hyvää sitä tarvitseville ja saisi kerrankin kokkailla kaikessa rauhassa, Seiskan tavoittama Henri valottaa toiminnaksi räiskähtäneen idean syntyä.

– Take out -annosten myynti tai Woltin ruokakuljetukset eivät ole kovin kannattavia illallisravintolalle. Tässä on nyt turha tehdä bisnestä. Siihen kuluu ihan yhtä paljon säätöä ja energiaa kuin siitä saisi rahaa, Henri kuvailee tuloksentekomahdollisuuksia.

Teksti:Juha Aaltonen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!