fbq
Iida Vainio.

Helsinki-Vantaalla hieraistiin silmiä! Leijonia oli lentokentällä vastassa melkoinen ilmestys minimekossa – nyt 18-vuotias Iida Vainio puhuu suunsa puhtaaksi: ”En todellakaan ollut iskemässä!"

Pekingissä olympiakultaa voittaneiden Leijonien kotiinpaluusta tuli lopulta ikimuistoinen. Helsingin Olympiastadionilla rajussa lumimyrskyssä järjestetty kansanjuhla on kokonaan oma lukunsa, mutta myös jo aiemmin Helsinki-Vantaan lentoasemalla sattui ja tapahtui.

Toimittajan kommentti: Pienen pojan epätoivoinen ilme kiteytti Leijonien kultajuhlien karmeuden – Pensselisetä-Björninen osoitti suuruutensa, mutta Yleisradiota tuli ikävä

Terminaali 2:n tuloaulassa kävi kova kuhina jo ennen kuin yhtään olympiasankaria oli ilmaantunut näköpiiriin. Syy oli muiden innokkaiden fanien seassa odotelleessa ilmestyksessä, joka toden totta erottui muusta massasta.

Tämä mysteeriblondi herätti runsaasti huomiota Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Tämä mysteeriblondi herätti runsaasti huomiota Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Eturivissä suomalaisurheilijoita odotellut tapaus oli nimittäin sonnustautunut kultaiseen minimekkoon – joka sopi toki hyvin teemaan Leijonien mitalinvärin kanssa. Kyseinen hahmo herätti valtavasti supinaa myös somessa – kuka kumma hän oikein oli?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Nyt tuon mystisen ilmestyksen henkilöllisyys on selvinnyt: hän on 18-vuotias lappeenrantalainen Iida Vainio. Eli siis kuka?

– Olen tosiaan 18-vuotias Iida Lappeenrannasta. Olen itsekin pelannut pari vuotta jääkiekkoa ja haluaisin isompana urheilutoimittajaksi. Media-ala kiinnostaa muutenkin, rempseä Iida selostaa Seiskalle.

Kultaleijonien lento pahasti myöhässä – kiekkosankareita odottaa yllätysratkaisu Helsinki-Vantaalla

Eteläkarjalaisen kaunottaren mukaan oli pelkkä päähänpisto lähteä ajelemaan Leijonia vastaan lähes kolme tuntia Lappeenrannasta Helsinki-Vantaalle.

– Se oli ihan ex tempore -juttu. Olin kaverini kanssa liikenteessä ja meidän piti alun perin mennä vain sinne Olympiastadionille kansanjuhlaan. Lentokentälle menoa ei ollut suunniteltu mitenkään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Siellä Iida kuitenkin oli, eturivissä näyttävässä minimekossaan. Itärajan daami kertoo saaneensa valtavasti palautetta asuvalinnastaan.

– Tykkään tosi paljon siitä mekosta. Kultamekko kultajuhliin, mitäs muutakaan!

Jukka Jalosen rempseä juhlakunto kiinnitti huomion Helsinki-Vantaalla – kultakoutsilla silminnähden hilpeä kotiinpaluu: kuvat!

Iida kiistää jyrkästi pahojen kielien spekulaatiot siitä, että kyseessä olisi ollut viimeisen päälle laskelmoitu mediatemppu. Jos olisi ollut, se olisi mennyt aivan nappiin.

– Voit laittaa siihen juttuun, ettei todellakaan ollut mitenkään suunniteltu tempaus! Olin vain silleen, että hei, me ollaan nyt sisätiloissa, otetaan tää takki pois. Ja yhtäkkiä siitä tuli iso juttu, Iida päivittelee.

Samaan hengenvetoon Iida ampuu topakasti alas väitteet siitä, että hän olisi ollut metsästämässä itselleen leijonaa. Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt sellainenkin video, jossa Iidaa on kuvattu videolle ja taustalla soi Kanye Westin Gold Digger, kullankaivaja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jengiä närästää pukeutumiseni. Moni myös luulee, että olisin ollut siellä lentokentällä iskemässä Leijonia. Mutta en todellakaan mennyt sinne iskemään leijonia! Pukeudun normaalistikin mekkoihin, Iida kuittaa kylmänviileästi.

Suomen kansa on puhunut! Jukka Jalosen rempseä juhlakunto sai Seiskan lukijoilta harvinaisen yksimielisen tuomion

Sanojensa painoksi hän huomauttaa, ettei edes yrittänyt loppuillasta etsiytyä Leijonien kultajuhliin. Iida kertoo suunnanneensa kaverinsa kanssa kiltisti kahdenkeskeiseen illanviettoon Helsingissä.

– Käytiin kaverin kanssa syömässä ja lasillisella, ei mitään sen ihmeellisempää. Vietimme iltaa ihan vain kahdestaan. Emmehän me olisi varmaan edes päässeet sinne Leijonien bileisiin, Iida hymähtää.