fbq
Kotimaa
21.02.2022 15:38
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Leijonat.
Kultaleijonien lento pahasti myöhässä – kiekkosankareita odottaa yllätysratkaisu Helsinki-Vantaalla
Kotimaa
21.02.2022 15:38
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Suomen jääkiekkohistorian ensimmäisen olympiakullan voittaneet Leijonat ovat parhaillaan matkalla Pekingistä Suomeen. Leijonien paluulento on reippaasti myöhässä Pekingissä ilmaantuneiden matkatavaroiden pakkausongelmien vuoksi.

Muutaman tunnin myöhästyminen heijastuu suoraan Leijonien kotiinpaluuseen. Olympiakomitean viestinnästä kerrotaan Seiskalle, etteivät kaikki kultaleijonat astelekaan terminaaliin, vaan heidät ohjataan aikataulusyistä suoraan bussiin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan terminaaliin fanien ja median iloksi saapuvat Leijonien kapteenisto eli Valtteri Filppula ja varakapteenit Marko Anttila, Leo Komarov ja Atte Ohtamaa sekä muista pelaajista maalivahti Harri Säteri ja Hannes Björninen.

Leijonien kapteenistoon kuuluvat Valtteri Filppula ja Marko "Mörkö" Anttila nähdään Hki-Vantaan lentokentällä.
Leijonien kapteenistoon kuuluvat Valtteri Filppula ja Marko "Mörkö" Anttila nähdään Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Luvassa hyinen kylvetys

Kiekkosankareiden kotiinpaluusta on muutenkin luvassa ikimuistoinen. Etelä-Suomen yllä pyyhkii parhaillaan lumimyrsky, jonka raivon on odotettu vain yltyvän iltaa kohden. Se lupaa mielenkiintoisia asetelmia Olympiastadionille kaavailtuun kansanjuhlaan.

Kulta-Leijonien kunniaksi järjestettävän kansanjuhlan on määrä alkaa kello 19. Aikataulussa pysyminen voi kuitenkin muodostua haastavaksi paluulennon myöhästymisen vuoksi.

Se on kuitenkin varmaa, että olympiasankarit saavat Helsinki-Vantaalla ministeritason vastaanoton. Seiskan tietojen mukaan Leijonia ja muita urheilijoita on vastassa kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) sekä olympiakomitean edustajistoa.

Suomen jääkiekkohistorian tärkeimmän maalin tehnyt Hannes Björninen astelee myös Hki-Vantaan terminaaliin.
Suomen jääkiekkohistoriaan kuuluvan maalin tehnyt Hannes Björninenkin astelee Helsinki-Vantaan terminaaliin.

Kova kattaus koneessa

Luvassa ei ole pelkkiä lätkäjätkiä, sillä Leijonien kanssa samalla paluulennolla on paljon muitakin olympiaurheilijoita.

Maastohiihtäjistä Finnairin charter-lennolla ovat kaksi henkilökohtaista olympiamitalia saavuttanut kansallissankari Kerttu Niskanen, yhden mitalin Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Remi Lindholm ja Perttu Hyvärinen.

Lehtitietojen mukaan myös ampumahiihtäjät Mari Eder ja Tero Seppälä sekä freeski-laskija Jon Sallinen ovat samalla paluulennolla.

Seiska seuraa olympiasankareiden kotiinpaluuta sekä Seiska.fissä että Facebookin liveseurannassa, joka alkaa kello 16 jälkeen.

Kerttu Niskanen on monien muiden maastohiihtäjien tavoin matkalla Pekingistä Suomeen.
Kerttu Niskanen on monien muiden maastohiihtäjien tavoin matkalla Pekingistä Suomeen.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »