fbq
Kotimaa
05.11.2021 09:22
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto
Danny, Ilkka Lipsanen, Helmi Loukasmäki
Helmi Loukasmäki ei saanut kutsua Dannyn juhliin - näin Iso D selittää outoa tilannetta: "Hän rakentaa elämäänsä tavallaan"
Kotimaa
05.11.2021 09:22
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto

Musiikkineuvos Ilkka "Danny" Lipsanen, 79, vietti keskiviikkona (3.11.) Tuntematon Danny -kirjan julkistusjuhlia kustannusosakeyhtiö Otavan tiloissa Helsingissä. Tilaisuudessa Danny ja hänestä kirjan kirjoittanut toimittaja Pirjo Kemppinen kertoivat kirjan tekemisestä.

Dannyn seurassa viihtynyttä Helmi Loukasmäkeä, 20, ei tilaisuudessa näkynyt. Danny ja hänen avustajanaan aiemmin työskennellyt Helmi ovat antaneet monia yhteishaastatteluja Seiskalle. Niissä kaksikko on kertonut syventyneistä väleistään.

Danny, Ilkka Lipsanen
Danny iloitsi kirjajulkkareissa siitä, että voi yhä tehdä rakastamaansa työtä.

Lue myös: Helmi Loukasmäki punastui! Danny yllättyi Rauman kauppatorilla: Täällähän on Helmin alusasuja!

Lue myös: Danny julkaisi elämäkerran: kirjassa ei sanaakaan Helmistä - näin Dannyn tytär kommentoi isänsä naisjuttuja

Uutuuskirjassa Helmiä ei mainita lainkaan nimeltä. Danny viittaa häneen vain yhdessä sitaatissaan. Sen sijaan muut Dannyn naissuhteet ovat kirjassa isossa osassa. Esimerkiksi Dannyn exä Erika Vikman, 28, kertoo kirjassa avoimesti suhteestaan Dannyyn.

Lue myös: Erikan syrjähyppy Danny-näyttelijän kanssa katkaisi suhteen - kirja: näin Danny kosti ja nöyryytti Erikaa ravintolassa

Seiska kysyi Dannylta, miksi Helmiä ei haastateltu kirjaan, ja miksi kaunotar ei saapunut Dannyn seurassa kirjajulkkareihin.

- Tämä on kirjailijan juhla, Danny summaa Helmin poissaolosta.

- Kirjailija on valinnut haastattelujensa kohteiksi ihmisiä, jotka ovat tunteneet minua reilusti yli 10, 30 tai 50 vuotta. Helmi on niin tuore ihminen, joten häntä ei siitä syystä kutsuttu tähän kirjaan haastateltavaksi. Kirjan idea on, että Dannya kuvaillaan vuosikymmenten läpi kulkevana ihmisenä, Danny taustoittaa.

Dannyn mielestä Helmin häivyttämisessä kirjasta ei ole mitään outoa.

- Helmi rakentaa elämäänsä omalla tavallaan. Hän on lahjakas, ja autan häntä siltä osin kun pystyn. Hän kuuluu kaikin puolin minun läheisimpiin ihmisiini. Annan suuren arvon hänen luonteelleen, tavoilleen ja olemukselleen, Danny ylistää.

Dannyn mukaan Helmistä olisi laulu-uralle, jos hän vain itse sitä haluaa.

- Kyllä hän varmasti taiteellisena ihmisenä tulee esille musiikin kautta, tähtien tekijänä tunnettu Danny povaa.

Monta rautaa tulessa

Danny on vastikään julkaissut 20. studioalbuminsa, Kunnioittaen, Danny.

- Kyllä minä vielä tämänkin jälkeen teen uutta musiikkia. Mutta tämä on mielestäni parasta, mitä olen tehnyt moniin vuosiin, Danny kehuu.

Levyn lyriikat on ammennettu Dannyn elämästä. Tekstien takana on Arttu Wiskarin tallista tuttu mies, Janne Rintala.

Danny kiersi Viimeinen ilta Dannyn seurassa -kiertueella vuonna 2019. Nuo keikat eivät suinkaan jääneet konkarin viimeisiksi.

Danny on tänä syksynä mukana Aikansa idolit -kiertueella yhdessä Pirkko Mannolan, Lasse Liemolan ja Kai Lindin kanssa. Ensi vuonna musiikkineuvos ravaa 30 keikkaa kattavalla kiertueella. Danny konsertoi myös kahden viikon ajan Ruotsissa. Kesälle on kaavailtu festarikeikkoja. Ruotsinlaivalta tuli Dannylle mieluisa yhteydenotto, sillä ensi vuonna pyöreitä täyttävää musiikkilegendaa halutaan muistaa isolla Danny 80 vuotta -juhlaristeilyllä syksyllä 2022.

Eläkeikä ei selvästikään paina viihdetaiteilijaa.

- Olen elänyt noin parikymmentä vuotta ikään kuin kolmatta elämää, ja jatkan sitä. Vanheneminen on ihanaa, sillä se on upea osa elämää.

- Toivoisin, että kaikilla ihmisillä olisi myönteinen suhde omaan elämäänsä ja vanhenemiseen. Tottakai jokainen rapistuu elämän vaiheissa, mutta jos mieli on virkeä ja eteenpäin pyrkivä, ympäristöä ja ihmisiä rakastava, niin tämä on hieno juhlamatka, Danny kiteyttää.

Dannya huvittaa kysymys siitä, pitäisikö musiikkilegendalle pystyttää näköispatsas vielä tämän elinaikana. Moni suurmies kun on saanut patsaan, mutta vasta kuoltuaan.

- Jos sellainen halutaan tehdä, niin sen pitää olla virkeä patsas, joka ilahduttaa ihmisiä, Danny naurahtaa.

Videolla Danny kertoo muuttumattomasta hiustyylistään ja hiustenhoitorutiineistaan:

Tilaa Seiskan uutiskirje! »