fbq
Kotimaa
28.10.2021 12:41
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto
Danny, Ilkka Lipsanen, Erika Vikman
Erikan syrjähyppy Danny-näyttelijän kanssa katkaisi suhteen - kirja: näin Danny kosti ja nöyryytti Erikaa ravintolassa
Kotimaa
28.10.2021 12:41
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Pasi Murto

Tänään (28.10) julkaistu Pirjo Kemppisen Tuntematon Danny -kirja (Otava) pureutuu Ilkka "Danny" Lipsasen, 79, elämäntarinaan napakasti. Läpi käydään muun muassa Dannyn ja häntä 50 vuotta nuoremman laulaja, Erika Vikmanin, 28, suhde ja sen kariutuminen.

Kaksikko tutustui Tangomarkkinoilla kesällä 2015, kun Erika lauloi kisalavalla ja Danny tarkkaili tuomarina. Erika ei tangokruunua voittanut, mutta sai Dannyn käyntikortin. Kokenut musiikkineuvos kehotti laulajaa ottamaan häneen yhteyden, jotta voisi auttaa nuorta kykyä eteenpäin.

Loppukesällä kaksikko huomasi aikaa yhdessä viettäessään, että heidän välillään oli muutakin kuin ystävyyttä. Tapailu johti seurusteluun, ja lopulta Erika muutti Dannyn luo. Julkisuuteen ystävyyden kehittymistä ei kuitenkaan välitetty.

Syksyllä 2016 Seiska julkaisi kaksikosta kuumia kuvia uima-altaalla Rodoksella, eikä suhdetta enää voinut salata.

Lue myös: Pyllisteli bikineissä Rodoksella! Nämä Erika Vikmanin pusukuvat 2016 varmistivat suhteen Dannyyn – muistatko eronneen kohuparin kaikki käänteet?

Erika kertoo kirjassa, ettei kokenut itseään Dannyn rinnalla tasavertaiseksi kumppaniksi.

”Pelkäsin, etten riitä, enkä ole hänelle ainoa. Emme saaneet keskusteltua vaikeista tunteistani ja jäin yksin omien epävarmuuksieni vangiksi. Minulla alkoi olla vaikeaa itseni kanssa enkä voinut psyykkisesti hyvin suhteemme loppuaikoina. Hänen oli ehkä vaikea ymmärtää sitä enkä sen vuoksi osannut pyytää häneltä tarvitsemaani tukea.”

Suhde kriisissä

Kesällä 2019 kaksikon suhde rakoili niin että ritisi. Erika esiintyi Valkeakosken kesäteatterin Danny-musikaalissa Katri Helenan roolissa. Seiska kertoi, että Erikalla oli sutinaa näytelmässä Dannyn roolissa nähdyn Ilkka Koivulan, 55, kanssa.

Lue myös: Uskottomuus johti eroon?! Erika Vikmanilla sutinaa suosikkinäyttelijän kanssa? Näin Ilkka Koivula vastaa huhuihin!

Erikan syrjähyppyä todistavat kirjassa Dannyn omasta henkilökunnasta sihteeri Leila Salmelainen ja teknikko Matti Järveläinen sekä Dannyn pitkäaikainen ystävä Voitto Ojaranta.

Kirjan mukaan Danny sai lopulta kuulla Erikan vehtaamisesta muuta kautta kuin Erikalta itseltään.

Danny ei kommentoi kirjassa uskottomuusväitteitä suoraan vaan puhuu Erikan ”kokeilusta”.

”Ihmissuhteemme meni turvalleen kahdessa kuukaudessa, jotka Erika oli Valkeakosken kesäteatterissa. Erika on nuori ja vetovoimainen. Olisin ymmärtänyt, jos hän olisi todennut, että se oli vain kokeilu, joka ei toiminut.”

Kun kesäteatteriesitykset päättyivät, koko porukka meni yhdessä ulos syömään. Danny ja Erika tulivat ravintolaan eri aikaan, mutta he esittivät olevansa yhdessä.

”Tunnelma oli outo. Danny osoitti tarjoilijalle, että hän maksaa muiden paitsi Erikan laskun. Tiimi piti sitä vitsinä ja Erikakin nauroi, mutta Danny todella jätti yksinomaan Erikan osuuden maksamatta. Tarjoilija tuli perimään sitä Erikalta, kun porukka oli lähdössä. Se oli Erikalle ilmeisen nolo tilanne, eivätkä paikalla olleet tienneet, mihin olisivat katsoneet.”

Danny ja Erika kertoivat eroavansa virallisesti syyskuussa 2020.

Näin Erika kommentoi eroa kirjassa:

”Huhuista huolimatta en ole tarinamme roisto. Meistä kumpikaan ei toiminut täydellisesti suhteessa toiseen. Olen pyytänyt anteeksi omia virheitäni ja puolestani antanut anteeksi hänelle. Kuningaskaan ei ole täydellinen.”

Näin Danny kommentoi suhdetta kirjassa:

”Erikan kanssa sen ei pitänyt mennä niin, mutta se meni ja oli ihan kivaa. Olinko rakastunut? En voi väittää olleeni tunteetonkaan. Hän on henkisestikin kaunis ihminen, joka oli pyrkinyt omia tavoitteitaan kohti jo paljon ennen minua.”

Kursivoidut kohdat ovat otteita 28.10.2021 julkaistusta teoksesta Tuntematon Danny (Otava, Pirjo Kemppainen).

Tilaa Seiskan uutiskirje! »