fbq
Kotimaa
28.10.2021 10:40
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP, Pasi Murto
Danny, Ilkka Lipsanen
Danny julkaisi elämäkerran: kirjassa ei sanaakaan Helmistä - näin Dannyn tytär kommentoi isänsä naisjuttuja
Kotimaa
28.10.2021 10:40
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP, Pasi Murto

Tänään torstaina (28.10) julkaistiin Pirjo Kemppisen kirjoittama Tuntematon Danny -kirja (Otava), joka pureutuu Ilkka "Danny" Lipsasen, 79, elämäntarinaan.

Kirjassa Danny mainitsee monta kertaa exänsä Erika Vikmanin, 28. Sen sijaan Dannyyn sittemmin yhdistetystä Helmi Loukasmäestä, 19, musiikkineuvos ei pukahda sanaakaan. Danny ja hänen avustajanaan aiemmin työskennellyt Helmi ovat antaneet monia yhteishaastatteluja.

Danny kuitenkin voisi viitata yhdessä kirjan sitaatissaan Helmiin.

- Jollekin on hienoa selvitä yksin, mutta minulle se ei ole tärkeää tai minkäänlainen arvo. Ymmärrän, mitä ihmiset ajattelevat ikäerosta. Ystäväni kuitenkin tietävät, että elämässäni tulee ja menee ihmisiä. Ei minun heillekään tarvitse määritellä ihmissuhteitani. Koen joutuneeni tavallaan nuorten mimmien ansaan. He ovat kivoja ihmisiä, mutta heidän myötään julkinen kuva Dannysta on muuttunut. En olekaan enää musiikin tekijä ja laulaja, vaan tyyppi, joka seurustelee nuorten naisten kanssa, Danny sanoo.

Lue myös: Danny esitteli Helmi Loukasmäen sukulaisilleen – kaikki häkeltyivät nuoresta kaunottaresta

Kirjassa Dannyn ja entisen vaimonsa Liisa Seppälän vuonna 1976 syntynyt tytär Heidi Lipsanen kuitenkin kommentoi isänsä naisseikkailuja. Heidi on aiemmin pitänyt matalaa profiilia julkisuudessa.

Näin Heidi kommentoi kirjassa isänsä ja Helmin välejä:

"Viimeaikaista julkisuutta nuoren tytön kanssa on ehkä hankala ymmärtää, mutta miettiä voi, onko sekin osa hänen laatimaansa käsikirjoitusta. Toisaalta tiedän, että isä tarvitsee apua. Isä ei osaa esimerkiksi laittaa lainkaan ruokaa. On hienoa, että joku pitää hänestä huolta."

Danny, Ilkka Lipsanen, Helmi Loukasmäki
Danny ja Helmi viettivät yhteistä kesää Raumalla.

Armi-kuvio riitaannutti

Heidi kertoo kirjassa, että häntä kiusattiin lapsena koulussa Dannyn ja Armi Aavikon ympärillä velloneiden suhdehuhujen vuoksi.

Heidi tunsi Armin, mutta hänelle selvisi vasta teini-ikäisenä, että Danny ja Armi elivät salasuhteessa. Danny ei kuitenkaan myöntänyt Heidille suhdetta. Heidi ei puhunut Dannylle moneen vuoteen asian vuoksi.

"Monelle syntyy heti tietty kuva minusta, kun hän kuulee, että olen Dannyn tytär. Sen vuoksi ennen Suomessa ollessani jännitin, missä vaiheessa kohtaamani ihmiset ymmärtävät, kuka on isäni. Aiemmin sukunimeni tuntui alituiselta taakalta. Iän myötä olen tullut aiempaa paremmin sinuiksi asian kanssa."

Nykyään Danny ja Heidi ovat hyvissä väleissä. Heidi ja poikansa vierailevat Dannyn kesäpaikassa Raumalla. Heidi kehuu kirjassa Dannyn olevan hyvä isoisä tyttärenpojalle.

Kursivoidut kohdat ovat otteita 28.10.2021 julkaistusta teoksesta Pirjo Kemppinen: Tuntematon Danny (Otava).

Tilaa Seiskan uutiskirje! »