Hans Välimäki juhli kahta Michelin-tähteä villisti: ”Tuhosimme 40 samppanjapulloa - kokki makasi aamulla sikiöasennossa pukuhuoneessa”

Kokki Hans Välimäestä on televisio-ohjelmien kautta voinut saada käsityksen äkkivääränä töksäyttelijänä ja vaativana perfektionistina. Kuohuttavia lausuntoja riittää myös hänen kulinaarisessa elämäkertakirjassaan Patakuningas.
Kulmikkaan persoonan takana on kuitenkin alansa arvostettu ammattilainen.
Hansin legendaarinen ravintola Chez Dominique saavutti historiansa aikana kaksi Michelin-tähteä, mihin ei ole kyennyt vieläkään mikään muu suomalainen kuppila. Saavutusta juhlittiin aikanaan raskain ja kostein menoin.
Hans Välimäki palasi ravintolamaailman huipulle: Kurkista Suomen kalleimpaan ”kuppilaan” – video!
– Ne juhlat lähtivät lapasesta. Kinkereiden ensimmäinen osallistuja oli Jyrki Sukula, ja illan mittaan koko pieni ravintolamme täyttyi kollegoista. Taisimme tuhota illan aikana nelisenkymmentä samppanjapulloa, ja krapula oli sen mukainen. Löysin aamulla pukuhuoneen lattialta kokkimme makaamasta sikiöasennossa työvaatteissaan.
Hans Välimäen ravintola tyhjennettiin kesken illallistarjoilun: Kattorakenteista löytyi pommi!
Suomen parhaan ravintolan viimeisinä vuosina Hans alkoi väsyä. Hän teki liikaa töitä, ja tuska purkautui seiniin lentelevinä kattiloina.
– Kaikki oli pelissä, eikä se riittänyt kolmanteen Michelin-tähteen. Kun ravintola suljettiin, meni vuosi ennen kuin kiinnostuin uudelleen mistään fine diningista.