Hans Välimäki avasi uuden ravintolan Hollywood-tähtien ”raunioille”: Ruoanlaitto on muutakin kuin näpertämistä!

Espanjalainen lihamestari Jesús opastaa kädestä pitäen huippukokki Hans Välimäkeä, 48, ilmakuivatun kinkun vuolemisen saloissa Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa. Koulutusta seuraa silmä kovana tusina muita ravintola-alan huippuammattilaisia.

Tunnelma on tiivis, sillä Jésusin luento liittyy pian aukeavaan ravintolaan. Nyt Seiskan seuraaman koulutuksen jälkeen Hansin ja hänen liikekumppaninsa Arto Rastaan odotetussa ravintola Penélopessa tarjotaan jo ruokaa asiakkaille.

– Meidän piti saada avaimet liiketilaan jo viikko sitten, mutta rakennustyöt viivästyivät, ja pääsemmekin paikalle vasta pari päivää ennen avajaisia. Tulossa on 12 lavaa tavaraa, joten edessä on aikamoinen urakka.

Viranomaiset kiinnostuivat Hans Välimäen illallisista – huippukokki hankki kotiinsa anniskeluluvat!
Vielä loppukesästä moni ihmetteli, miksi Suomen menestynein keittiömestari nosti kytkintä legendaarisesta ravintola Palacesta. Myöhemmin Hans paljasti, että syy lähtöön on Penélopen perustaminen Helsingin Mikonkadulle.
Hans Välimäen ravintola tyhjennettiin kesken illallistarjoilun: Kattorakenteista löytyi pommi!
Ruokapaikassa tarjotaan tapasannoksia eli pikkusuolaisia. Yksinkertainen tarjoilutyyli on yllättävä, sillä Hans tunnetaan suomalaisen fine diningin ylipappina.
– Yhden maailman parhaan ravintolan Noman keittiöstä pitkään vastannut Christian Puglisi sanoi hiljattain ymmärtäneensä, että ruoanlaitto on muutakin kuin näpertämistä. Olen huomannut itsessäni viime vuosina samaa kehitystä. Minun osaltani Michelin-tähtien metsästäminen on ohi, ja haluan keskittyä vain kokkaamisen iloon.