Hans Välimäellä vastoinkäymisten vuorokausi uuden ravintolan avaamisessa: Lapsi sairaalaan ja sähköt poikki – tuhansien tappiot!

Mainos
Mainos päättyy

Hans Välimäki, 47, myhäilee tyytyväisenä uudessa ravintolakompleksissaan. Hän tietää salaisuuden, jolla hyvä paikka syntyy.

– Tämä vetoaa töissä käyviin naisiin. Ja sehän tarkoittaa sitä, että miehet tulevat perässä, Hans veistelee.

Huippukokki Hans Välimäki: En tiedä, kuinka paljon tililläni on rahaa!

Niin ravintoloistaan kuin television ruokaohjelmista tuttu Hans on juuri avannut Helsinkiin Esplanadille kolmen aasialaisravintolan kokonaisuuden.

Katutasossa sijaitseva Säm on baari ja ravintola, yläkertaan tulee Tampereeltakin jo tuttu Masu, ja alakertaan vielä tilausravintola.

Mainos
Mainos päättyy
Hans Välimäki ravintolansa keittiössä.

Menestysreseptistä huolimatta ravintolan avaaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Sen sai Hanskin tuntea.

Kun Säm oli ensimmäistä viikkoa auki, kohtalo marssitti Hansia vastaan sarjan uskomattomia vastoinkäymisiä.

– Ensin poika joutui umpisuolen leikkaukseen. Hän oli valitellut pari päivää vatsakipua, mutta emme vaimon kanssa tajunneet, että se oli umpisuoli.

Huippukokki Hans Välimäki ja Maria-vaimo upeasta miljoonakodistaan: Meillä ei ole mikroa!

Heti seuraavana aamuna huono karma osui ravintolakiinteistöön.

– Olin pojan kanssa vielä sairaalassa, kun työntekijät töihin tullessaan huomasivat sähköjen olevan poikki koko talosta. Sähkökatkon vuoksi kaikki raaka-aineet olivat menneet pilalle ja ne jouduttiin heittämään roskiin.

Mainos
Mainos päättyy

Hansin mukaan se aiheutti ravintolalle tuhansien eurojen tappiot.

Kaikenlaista kokenut yrittäjä ei onneksi jäänyt tuleen makaamaan, vaan ryhtyi korjaamaan jälkiä.

– Onneksi meillä on vakuutukset, mutta juttu aiheuttaa paljon vaivaa ja harmia. Jouduimme aloittamaan työn kokonaan alusta, ja siinä menetettiin myös edellisen päivän työmäärä. Menetettyjä raaka-aineita ei enää saanut lyhyellä toimitusajalla korvattua helposti.

Hans pyörittää montaa ravintolaa samanaikaisesti. Helsingin uuden paikan lisäksi hänellä on muun muassa Tampereella kaksi ravintolaa.

Ravintolaryppään avaava Hans Välimäki paljastaa: Olen mielelläni lööpeissä!

– Varaan kalenterista slotteja eri projekteille ja laitan sen värisen kypärän päähän, missä paikassa kulloinkin menen.

Säm ja Masu ovat syksyn pääprojektit, ja alussa Hansin on tarkoitus olla itse uuden paikan keittiössä.

Mainos
Mainos päättyy

– Asun vähän liiankin lähellä, joten tänne on helppo tulla. Minulle on tärkeää saada tämä toimimaan ja että ihmiset tykkäisivät.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan