fbq
Kotimaa
28.10.2021 15:34
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan toimitus
Danny, Ilkka Lipsanen
Elämäkerta: Danny petti Katri Helenaa - Katrin eksä uhkasi laulajaa aseella
Kotimaa
28.10.2021 15:34
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Seiskan toimitus

Torstaina (28.10) julkaistiin Pirjo Kemppisen kirjoittama Tuntematon Danny -kirja (Otava), joka pureutuu Ilkka "Danny" Lipsasen, 79, elämäntarinaan.

Dannylla ja laulaja Katri Helenalla oli suhde 1960-luvun lopulla. Katrin ensimmäinen avioliitto lennonjohtaja Matti Turusen kanssa oli tuolloin päättymässä, jonka myötä hänen ja Dannyn seurusteluun tuli uhkaaviakin piirteitä.

- Katrin avioliiton viime vaiheisiin liittyi varsin dramaattisiakin piirteitä. Kerran ihmettelin hänen kotinsa jääkaapin ovessa olevia kolmea pistoolilla ammuttua luodinreikää. Aviomies oli kuulemma hermostunut ja ampunut Katria, mutta onneksi ohi. Toisella kerralla olimme menossa esiintymään Luumäen lavalle, kun minua varoitettiin, että Katrin mies on paikalla pistoolin kanssa aikeissaan tappaa minut. Jälkeenpäin kerrottiin, että se oli vain huhu, Danny kertoo kirjassa.

Dannyn mukaan Katri oli lempeä, ystävällinen ja kunnianhimoinen.

- Kiersimme keikoilla yhdessä ja juttelimme paljon. Koin olevani hänelle tarpeellinen kuulijana ja saatoin olla avuksi myös ammatillisesti.

Lue myös: Danny yllättäen uudelle kiertueelle: Helmi Loukasmäki ei ole näissä kuvioissa mukana ollenkaan

Dannyn serkku Vesa Lipsanen kertoo kirjassa Dannyn kysyneen mummoltaan neuvoa, kannattaisiko hänen mennä Katrin kanssa naimisiin. Mummo oli sanonut: "Älä mene, tällä kerralla ei ole sinulle sopiva nainen kyseessä". Danny oli uskonut mummoaan.

Danny oli myös avautunut serkulleen suhteen ikävistä puolista.

- Ilkka kertoi kerran, että ’se Katri Helena on niin täynnä itseään, ettei meinaa nahkoihinsa mahtua.’, Vesa sanoo kirjassa.

Katrin ja Dannyn suhde kesti alle kaksi vuotta ja päättyi, kun Katri Helena yllätti Dannyn toisen naisen kanssa.

Lue myös: Erikan syrjähyppy Danny-näyttelijän kanssa katkaisi suhteen - kirja: näin Danny kosti ja nöyryytti Erikaa ravintolassa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »