fbq
Jere Lehtisen numero 26.

Dallas Starsin monimiljonääri Esa Lindell tajusi vasta Texasissa, miten kova jätkä Jere Lehtinen on: ”Siellä häntä arvostetaan jopa enemmän kuin Suomessa”

NHL-seura Dallas Starsin seuralegenda. Kolminkertainen Frank J. Selke Trophyn voittaja. Stanley Cup -mestari vuosimallia 1999. Starsin seurahistorian kovimman ketjun Hull – Modano – Lehtinen koossapitävä voima ja liima, todellinen Mr. Eri Keeper.

Minnesota North Starsin NHL-varaus kesältä 1992 ei olisi voinut mennä paljon paremmin nappiin. Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti Jere Kalervo Lehtinen pelasi niin poskettoman kovan NHL-uran, että Starsissa oli itsestäänselvyys hinata legendansa pelipaita hallin kattoon ja jäädyttää numero 26 ikuisiksi ajoiksi.

– En itsekään ymmärtänyt, miten paljon häntä arvostetaan Dallasissa, ennen kuin pääsin seuraan, nykyisen Stars-puolustuksen sheriffi Esa Lindell sanoo Seiskalle.

– Meidän harjoitushallilla on kuvia Jerestä ja sen jälkeen kun hänen paitansa jäädytettiin, myös meidän pukukopissa on vanhoja kuvia hänestä. Tuntuu, että siellä häntä arvostetaan jopa enemmän kuin Suomessa.

Tulossa järisyttävä palkankorotus! Dallasin Starsin ykköstykki Roope Hintz tekee mitä lystää – seurakaveri ylistää Seiskalle: ”Aika pirun vaarallinen kaveri”

Jere Lehtinen on legenda Dallasissa.
Jere Lehtinen on legenda Dallasissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Dallas Stars on aina luottanut suomalaiseen osaamiseen. Härmäläisiä nimiä on vilissyt hullun lailla texasilaisjoukkueen kokoonpanossa: Teppo Numminen, Jyrki Lumme, Juha Lind, Sami Helenius, Janne Niinimaa, Jussi Jokinen, Niko Kapanen, Kari Lehtonen, Antti Miettinen, Lauri Korpikoski, Antti Niemi, Jyrki Jokipakka… Ja niin edelleen.

19-vuotias suomalaisnuorukainen pisti Texasin polvilleen – amerikkalaiset hehkuttavat estoitta: ”Aivan uskomattoman sairas jätkä”

Jere Lehtisen numero 26 hinattiin Dallas Starsin kotipyhätön American Airlines Centerin kattoon syksyllä 2017.
Jere Lehtisen numero 26 hinattiin Dallas Starsin kotipyhätön American Airlines Centerin kattoon syksyllä 2017.

Tällä hetkellä Starsin kausikorttilaiset saavat nautiskella Lindellin lisäksi myös Roope Hintzin ja Miro Heiskasen edesottamuksista. Lindell näkee, että kunnia Dallasin suomalaisinvaasiosta kuuluu osaksi myös Lehtiselle.

– Ehkä he ovat hänen ansiostaan tykästyneet suomalaisiin. Toki Kari Takko on seuran palkkalistoilla, mutta Jerellekin kuuluu varmasti paljon krediittiä.

Nöyriä NHL-miljonäärejä! Montrealin ”suomalaismafia” hengailee jos huvittaa ja ajelee vaatimattomilla autoilla – 19-vuotias porilaistähti Seiskalle: ”Aika väsyneitä äijiä”