Uutiset
Vain Seiskassa!

19-vuotias suomalaisnuorukainen pisti Texasin polvilleen – amerikkalaiset hehkuttavat estoitta: ”Aivan uskomattoman sairas jätkä”

10.04.2019 10:20

Dallas, Texas. Kaupungin ydinkeskusta velloo vihreästä väristä. Tuhansia ihmisiä vaeltaa korkeiden tornitalojen väleissä päämääränään American Airlines Center, NHL-seura Dallas Starsin kotihalli.

Amerikkalaiset osaavat tunnetusti tunnustaa väriä. Lähes kaikilla on fanipaita yllään, joiden selkämyksissä komeilee NHL-seuraajille tuttuja nimiä: Benn, Seguin, Radulov...

Ja sitten Heiskanen, Heiskanen, Heiskanen.

Miksikö ostin hänen paitansa? Koska Mirosta tulee mahtava NHL-pelaaja. Pitkäksi, pitkäksi aikaa, Andyksi esittäytyvä herrasmies selostaa Seiskalle.

Andy puolisoineen osaa antaa arvoa Miro Heiskasen edesottamuksille.

Eikä Andy ole väärässä. Heiskanen on pelannut heti kättelyssä väkevää NHL-lätkää: 82 runkosarjaottelussa syntyi puolustajalle kunnioitettavat 12+21=33 tehopistettä, mutta vielä lukujakin vakuuttavampaa on tapa, jolla Starsin kesän 2017 kolmosvaraus on luutinut matsista ja kuukaudesta toiseen.

Mistään ei uskoisi, että kyseessä on ollut espoolaisnuorukaisen ensimmäinen NHL-kausi.

Jotain poikkeuslahjakkuuden arvostuksesta kertoo sekin, että Heiskanen valittiin tällä kaudella ainoana Starsin pelaajana NHL:n vuotuiseen All Stars -tähdistöotteluun.

– Hän tuli tänne kovan hypen saattelemana, mutta mielestäni hän on ollut jopa kaikkea hypeä parempi, Andy hehkuttaa.

– Hän on hyvä nuori kundi, jolla on parempi peliäly kuin kellään muulla tässä jengissä. Hän osaa käsitellä kiekkoa ja on aivan loistava luistelija.

Stephan Vega uskoo Miro Heiskasen voivan käppäillä rauhassa Dallasissa ilman jatkuvaa nimikirjoitusten jakamista. Ainakin siinä tapauksessa, jos hän ostaa itselleen stetsonin!
Stephan Vega uskoo Miro Heiskasen voivan käppäillä rauhassa Dallasissa ilman jatkuvaa nimikirjoitusten jakamista. - Ainakin siinä tapauksessa, jos hän ostaa itselleen stetsonin!

 

Stephen Vega on jo vuosikausia maksanut suuria summia Starsin kausikortistaan. Tällä sesongilla rahoille on tullut erityisen hyvin vastinetta, eikä vähiten Heiskasen ansiosta.

– Hän on erinomainen nuori talentti, suorastaan uskomattoman sairas jätkä. Ensimmäinen Starsin korkea varaus sitten Mike Modanon, ja hänestä tulee luultavasti aivan yhtä hyvä.

Onko herra Heiskasen hyvyys jopa yllättänyt?

– Kyllä. Se, että pystyy pelaamaan 19-vuotiaana 82 runkosarjan matsia… En tiedä, onko olemassa montaakaan kaveria, joka pystyisi samaan. Ja hänet valittiin heti tähdistöotteluun! Erittäin vaikuttavaa.

Ryan Hendricksillä on rautainen luotto herra Heiskaseen.
Ryan Hendricksillä on rautainen luotto herra Heiskaseen.

 

Ryan Hendricks kertoo ostaneensa Heiskasen paidan, koska espoolaisella on sama syntymäpäivä kuin hänellä itsellään.

– Hän on nopea luistelija ja tuo paljon energiaa joukkueeseen. Olemme onnekkaita, kun meillä on tuollainen pelaaja.

Ensi yönä Suomen aikaa Stars aloittaa pudotuspeliurakkansa Nashville Predatorsia vastaan. Countrykaupunki Smashvillessä odottaa hirvittävä huutomyrsky, mutta myöhemmin myös Dallasissa vierasjoukkuetta odottaa äänekäs kotiyleisö.

– Todellakin! Olemme niin valmiita pleijareihin, Ryan innostuu ja lähettää terveisensä Tennesseehen:

– Welcome Preds, welcome baby!

Miro Heiskasen myytävät pelipaidat ovat kunniapaikalla Dallas Starsin fanikaupassa.
Miro Heiskasen myytävät pelipaidat ovat kunniapaikalla Dallas Starsin fanikaupassa American Airlines Centerissä.

 

Teksti:Eetu Ampuja, Dallas
Kuvat:Pasi Murto, Eetu Ampuja
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!