fbq
Kotimaa
01.03.2021 11:31
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan arkisto, Twitter
arttu wiskari, arman alizad, toni wirtanen ja Mikael Jungner
Arttu Wiskari julkaisi hämmentävän viestin Twitter-tilillään - joukko julkkiksia kommentoi tekstiä: "Miten köyhä täytyy henkisesti olla"
Kotimaa
01.03.2021 11:31
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan arkisto, Twitter

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari, 36, on monien muiden kulttuurialalla työskentelevien tavoin kärsinyt koronaviruspandemian aiheuttamasta kulttuuriseisauksesta. Eilen sunnuntaina Arttu julkaisi Twitterissä erään levy-yhtiönsä artistin saaman hämmentävän palautteen, joka sai hänet surulliseksi.

- Tällaiset viestit ovat oikeasti hemmetin surullisia. Tämä tuli siis eräälle Mökkitie Recordsin artistille yksityisviestinä. Päätettiin jakaa se, koska haluamme herättää keskustelua ja nostaa lapaa pystyyn, että myös meidän työ on tärkeää. Tsemiä kaikille, Arttu kannustaa.

Lue myös: Arttu Wiskari paiskii hommia baarimikkona, Elastinen vaihtoi keikat veneilyyn – koronakesä tekee valtavan loven suosikkipoppareiden tilipussiin! 

Hänen julkaisemassaan viestissä väitetään, etteivät kulttuurialan ihmiset tee mitään työkseen. 

Kaikkihan olisi kulttuurialalla, koska se on kivaa, ellei olisi niin riskialtista. Ei todellakaan kuulu tukea ”kulttuurin” ”tekijöitä” valtion budjetista yhtään enempää. Nyt vaan opiskelemaan joku oikea ammatti, viestissä luki.

Julkkikset tukevat

Arttu sai tukea kotimaisilta julkisuuden henkilöiltä, jotka riensivät tsemppaamaan Arttua, kukin omalla tyylillään. Kommentoijien joukossa olivat muusikko Toni Wirtanen, 45, poliitikko Mikael Jungner, 55, ja tv-kasvo Arman Alizad, 50.

- Nii saatana, mene töihin, vitsaili Toni.

Lue myös: Arman Alizadin lapsuuden maisema rapistuu – tässä ovat palkitun tv-persoonan suosikkipaikat Espoossa 

- Olipa hölmö viesti. Musiikki on äärimmäisen arvokasta, totesi Mikael. 

- Jännää et jotkut ei ymmärrä et koko ihmiskunnan historian ajan, kulttuuri on ollut kaikille henkinen voimavara ja välttämättömyys. Luolamiesten iltanuotiollakin kerrottiin tarinoita. Miten köyhä täytyy henkisesti olla, ettei ymmärrä tätä tai arvosta kulttuuria ja sen tuottajia, Arman latasi. 

Keinot koronan keskellä

Koronanviruksen aiheuttamat keikkaperuutukset aiheuttivat Artulle taloudellisten ongelmien lisäksi huolta läheisistä. Wiskarila-ravintolaa pyörittävä Arttu keksi syksyllä keinon, jolla hän työllisti bändikavereitaan. Tuolloin hän lupasi järjestää keikkakiertueensa Wiskarila-ravintolassaan, Espoossa. 

Lue lisää: Keikkakiertueet peruttu! Näin Arttu Wiskari keksi keinon työllistää bändinsä: "Sain idean, mitä jos..."

- Järjestämme Wiskarilassa aluksi viisi show & dinner -henkistä tilaisuutta. Niissä osallistujille tarjoillaan kolmen ruokalajin illallinen, jonka lomassa minä ja bändini esiinnymme. Näin saan työllistettyä sekä ravintolani henkilökunnan, orkesterini että kiertueeni ääniteknikot, Arttu paljasti lokakuussa. 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »