Katso logo

MasterChef Suomi: Professionals -ohjelmassa mukana edesmennyt huippukokki Antti Lukkari

MasterChef Suomi: Professionals -ohjelmassa mukana edesmennyt huippukokki Antti Lukkari

Uusi MasterChef Suomi: Professionals -kausi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20. Tuomaristo vahvistuu uudella kaudella keittiömestari Tommi Tuomisella.

Mainos
Mainos päättyy

MasterChef-keittiön paine kasvaa entisestään, kun  torstaina 7. syyskuuta 12 ammattikokkia lähtee tavoittelemaan MasterChef Professionals -arvonimeä. 

Kilpailu käynnistyy armottomasti, kun heti ensimmäisen kokkauksen jälkeen kolmen kokin matka päättyy kuin seinään ja vain yhdeksän ansaitsee yllensä MasterChef Professionals -kokkitakin.

Kilpailun kahdellatoista eri ravintola-alan taustoista tulevalla kilpailijalla on jokaisella omanlaisensa tavoitteet ja haaveet ruoan parissa. Jollekin se on oma ravintola, toinen haluaa löytää uudelleen hiipuneen intohimon ruoanlaitossa, kolmas taas haluaa nousta tasavarmasta taustatekijästä isoksi nimeksi ravintolamaailman huipulle. Kaudella nähdään tuttujen klassikkotehtävien lisäksi vierailevia tuomareita sekä todellista taitoa vaativia painetehtäviä.

Katja Ståhlin toive Elämäni biisi -vieraasta toteutui – ”Paavo Väyrynen on yksisarvisen tyyppinen hahmo”

Mainos
Mainos päättyy

Myös tuomareilta vaaditaan tällä kaudella enemmän. Kape Aihisen ja Henri Alénin rinnalla kolmannen tuomaripestin täyttää kauden puoliväliin asti keittiömestari Tommi Tuominen ja siitä eteenpäin aiemmilta kausilta tuttu chef patron Helena Puolakka.

Kaudella nähdään vierailevina tuomareina kasvisruokaan intohimoisesti suhtautuva kokki ja food designer Linnea Vihonen, kansainvälisen uran tehnyt edesmennyt huippukeittiömestari Antti Lukkari, sekä Inarissa vuoden ravintolaksikin valitun Aanaar-ravintolan keittiömestari Heikki Nikula.

Huomasitko? Harry Potter -tähti sai potkut elokuvasarjasta rikostuomion vuoksi

Kauden edetessä kokit pääsevät näyttämään ammattitaitonsa tekniikkaa ja luovuutta vaativissa tehtävissä. Millaisia annoksia ammattikokit valmistavat, kun kriteerinä on annoksen kerroksellisuus tai inspiraationa tunnetut ruokasanonnat? Miten 500 hengen ensi-iltatarjoilut valmistuvat MasterChef-keittiön paineessa, entä kuinka hyvin kokeilla on hallussa vegaanisen finedining-menun valmistus? Kilpailijoiden eteen tuodaan myös kolmen Michelin-tähden jälkiruoka toisinnettavaksi. Kokeille tulee tutuksi myös Lapin raaka-aineet ja saamelainen ruokakulttuuri, kun tiukka semifinaalitaisto käydään Inarin upeissa maisemissa.

Ammattilaiskausi huipentuu finaaliin, ja yksi kokeista ansaitsee itselleen MasterChef Professional -arvonimen ja 10 000 euroa.

MasterChef Suomi: Professionals -kausi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 7.9. klo 20.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan