fbq
Dingo-elokuva
Dingo-elokuva

Dingosta elokuva – Neumannin näyttelijä julki

Dingon räjähdysmäisestä suosiosta ja sen äkillisestä tuhosta kertovan Levoton tuhkimo -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2024.

Suomalaisen musiikin ikonin ja teinihysteriaa synnyttäneen Dingon tarina ikuistetaan valkokankaalle. Levoton tuhkimo -elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2024. Mari Rantasilan ohjaaman elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Porissa, ja sitä tullaan kuvaamaan myös Helsingissä.

Pääosaan Pertti ”Nipa” Neumannin roolissa nähdään Saku Taittonen. Näyttelijä opiskelee teatterikorkeakoulussa, ja hänet on nähty jo Helsingin kaupunginteatterin lavoilla sekä tv-sarjassa Helsinki-syndrooma

Pepeä näyttelee Alvari Stenbäck, Eveä esittää Mauno Terävä, Peten roolissa nähdään Samuel Kujala, Jonttua näyttelee Emil Kihlström ja Quuppaa esittää Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävää Marikaa näyttelee Ronja Keiramo. Näyttelijäjulkistuksia on luvassa lisää myöhemmin.

– Olen syntynyt 90-luvulla ja tiennyt aina Dingon sekä kuullut lukuisia kertoja Autiotalot ja Levottomat tuhkimot. Dingo-ilmiö tuo tietenkin näyttelijätyöhön painetta. En ole kuitenkaan tekemässä suoranaista imitaatiota Nipasta. Omaksun toki hänen ulkokuortaan, tapojaan ja maneereitaan. Draama syntyy kuitenkin kulissien takaisista tapahtumista, päähenkilön arjesta ja ihmissuhteista, ja sen tulen suodattamaan oman tulkintani kautta, kommentoi Taittonen tiedotteessa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Saku Taittonen on vielä uransa alussa.
Saku Taittonen on vielä uransa alussa.

Elokuva keskittyy pääosin yhtyeen läpimurtoon ja suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Nipan henkilökohtaista elämää Dingo-manian keskellä. 

Elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos. 

– Olen todella tyytyväinen näyttelijävalintoihin ja siihen, että saamme tuoda valkokankaalle monia uusia tuttavuuksia. Pidimme bändin roolitukseen monivaiheisen koekuvauksen, jotta löytyisi juuri ne näyttelijät, joilla yhteistyö toimii keskenään parhaiten. Oli myös tärkeää, että näyttelijöillä on läheinen suhde musiikkiin. Kuvauksia edelsi pitkä harjoitusjakso, Rantasila kertoo.

Nipa Neumann avoimena Petolliset-kuvauksista: "Meni ihon alle"

Dingo-yhtye vuonna 1985.
Dingo-yhtye vuonna 1985.

– On hienoa aloittaa nyt kuvaukset syntymäkaupungissani Porissa, jossa asuin 18-vuotiaaksi asti. Erityisen upeaa on, että elokuvassa puhutaan kotimurrettani Poria, jonka käsikirjoittaja Hanna Leivonniemi on taitavasti kirjoittanut tarinaan, hän jatkaa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Dingon suosiota voi verrata Beatles-ilmiöön Suomessa. Yhtye teki lukuisia jättihittejä, kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Autiotalo ja Nahkatakkinen tyttö. Bändi keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla.

Arvostelu: Rakastitko, Vesku on hyvä kuunnelma, mutta oliko se tarpeen?

Yhtye perustettiin vuonna 1982 ja sen kulta-ajat sijoittuivat vuosiin 1984–1986. Viisikko ehti siis nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi. Dingon levyjä on myyty yhteensä puoli miljoonaa kappaletta.

Seuraa meitä somessa