Akseli Herlevi saa yllättävän tiedon omista häistään

Akseli Herlevi on kohtaamassa mahdollisesti elämänsä naisen.
Burgerimiehet Välimerellä -sarjan viimeisessä jaksossa 17. kesäkuuta Turkin Istanbuliin asti ehtineet Ossi Lahtinen ja Akseli Herlevi kysyvät ennustajalta tulevaisuudestaan.
Video: Akseli Herlevin burgerisämpylän välistä löytyy koko maailma.
Ennustuksessa apuvälineenä on vedellä täytetty kulho, jossa on muun muassa sipulinkuoria, leivänpaloja ja olkia. Kulhoon kumotaan sulaa lyijyä, ja syntynyttä möhkälettä tulkitaan uudenvuoden tinan tapaan.
– Elämässäsi on jo kaksi ihmistä, ja vaimosi on hyvä tyyppi, ennustuksen tekevä rouva sanoo Ossille.
– Täytyykin soittaa rouvalle, hän kertoi juuri haluavansa tyttären, Ossi tokaisee.
– Allah sanoo, että voit edetä asiassa, kuuluu ennustajarouvan reaktio.
Pahaenteinen poksahdus
Akselin ennustuslyijy poksahtaa pahaenteisesti, ja sen sanotaan johtuvan siitä, että hänessä on niin paljon pahaa energiaa. Ennustus on kaikesta huolimatta positiivinen.
– Älä huoli. Voitto häämöttää. Pian tapaat elämäsi naisen, ja hänestä tulee vaimosi. Hän on jo lähellä, ennustava rouva povaa.
– Hääkellot soivat jo kahden vuoden sisällä, povaus jatkuu.
Burgerimiehet Välimerellä -sarjan muistoja on koottu Instagram-päivitykseen:
Ennustusten lomassa miehille maistuvat turkkilaisessa kodissa valmistetut lampaan verkkomahaan kääritty pilahviriisi ja paistettu lampaan maksa. Verkkomahan sisällä riisiä maustamassa on muun muassa rusinoita, kanelia ja minttua.
– Ihanaa, täyteläistä, lämmintä, mausteista ja rakkaudella tehtyä kotiruokaa, Akseli ihastelee.
– Tosi hyvää. Rapeus ja pehmeys ovat kohdillaan, Ossi jatkaa.
Akselin vatsa on lähes täysi
Välimeren maihin suuntautuneen matkan lähetessä loppuaan alkaa Akselin vatsa olla täynnä.
– Minä pystyn vielä yhden ruoan syömään tällä kaudella, ja sitten olen täynnä, Akseli julistaa.

Viimeinen ateria on çiğ köfteä eli raa’asta lihasta tehtyjä lihapullia. Valmistuksessa käytetään rasvatonta nautaa tai lammasta.
Sekaan laitetaan paljon suolaa, kuminaa, chiliä, tomaattipyreetä, paprikatahnaa, granaattiomenasiirappia ja valkosipulia. Lopuksi mukaan lisätään vielä bulguria, kevätsipulia, persiljaa, pippuria ja oliiviöljyä, ja ateria on valmis.
– Tämä on ihan törkeän hyvää, Ossi ihastelee.
– En muista milloin olisin vetänyt viimeksi näin hyvää ruokaa. Ihan uutta, jota ei ole tullut vastaan aikaisemmin, Akseli täydentää suitsutusta.
Kiertue Välimeren maissa päättyy venematkaan Bosporinsalmessa.
– On nähty todella paljon erilaisia mestoja, safkoja, ihmisiä ja maita, Akseli summaa kiertomatkan.
– Nähdään ensi kaudella, hän lupailee.
Burgerimiehet Välimerellä -sarjan jakso Salaiset burgerimiehet Istanbulissa tiistaina 17.6. Ruudussa ja kello 20.00 Nelosella.