Akseli Herlevi ajeli karvoituksensa – lopputulos hämmentää

Burgerimiehet joutuvat Kreikassa tilanteeseen, jollaista ei ole ennen koettu.
Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen lähes tyrmätään ruualla Kreikan pääkaupungissa Ateenassa.
Video: Akseli Herlevi mahduttaa sämpylän väliin koko maailman.
Burgerimiehet Välimerellä -ohjelman kierros lähenee loppua, ja miehet ovat 10.6. nähtävässä jaksossa reissunsa toiseksi viimeisessä maassa, Kreikassa. Ateenaan juuri saapuneen kaksikon pöytä tavernassa notkuu herkuista.
– Marinoitua ja paistettua mustekalaa, filotaikinaan käärittyä fetajuustoa ja hunajaa, viininlehtikääryleitä, kreikkalaista ja kreetalaista salaattia, marinoituja anjoviksia, tsatsikia ja munakoisorullia, burgerimiehet listaavat pöytään yksi toisensa jälkeen kannettavia ruokalautasia.
– Onko nämä oikeasti vasta alkuruuat? Ossi hämmästelee.
Väliin miehet napsivat ouzolasillisia.
– Ahventa, souvlaki-kanavarrasta, lampaankyljyksiä, moussakaa, Akseli listaa pääruokia.
– Älä jaksa! On hyvä. Lollipop, Ossi ihastelee lampaankyljystä kädessään heiluttaen.
Mastika-likööriä nautittuaan miehet ovat valmiita lähtemään tavernasta. Tässä vaiheessa vatsat ovat niin täynnä, että Akseli ja Ossi päätyvät taputtelemaan toistensa kumpuja.
– Mulla on kovempi, Ossi toteaa ylpeänä vatsavertailun voittajana.
Karvainen uimapuku yllättää
Burgerimiehet tekevät välillä pyrähdyksen Spartaan ja käyvät matkalla myös uimassa Peloponnesoksen niemimaalla. Siellä Akseli paljastaa hauskasti uimapuvun muotoon trimmatun vartalokarvoituksensa.
– Uudistuneen Akselin tunnistaa villaisesta kokouimapuvusta, jonka yläosa on leikattu spartalaisen haarniskan mukaan, Ossi vinkkaa.
Kreikassa miehille maistuu myös paikallinen viina. Instagramissa julkaistulla videolla Akselin suu napsaa.
Ateenaan palaavia miehiä vaanii uusi ähky, kun ravintolan pöytään kannetaan valtava lankku täynnä grilliruokaa. Ravintoloitsijan mukaan kyseessä on ”kevyt lihakimara”.
Se sisältää vartaassa paistettua porsasta, kanaa ja nautaa. Lisukkeena tsatsikia, savustettua munakoisoa ja mausteista juustodippiä. Paistettuja munia ja ranskalaisia perunoita sekä tulista ja miedompaa makkaraa. Halloumia, kasserijuustoa ja jugurtti-tomaattidippiä. Ja sitten vielä kebabia.
Annos saa burgerimiehet puhkeamaan nauruun.
– Tämä on vasta alkua, ravintolan väki lupaa.
– Ei koskaan koko Burgerimiehet-ohjelman historiassa ole tullut kerralla näin paljon ruokaa pöytään. Varmaan neljä kiloa ranskalaisia, Akseli hämmästelee.
Pienen huilauksen jälkeen miehet saavat mahdutettua itseensä vielä vähän baklavaa, hedelmiä ja jäätelöä.
– Tämä on Kreikka, eikä mikään terveyskylpylä, Akseli summaa matkan Kreikka-osuuden.
Burgerimiehet: Kreikkalaiset jumalat 10.6. Ruudussa ja Nelosella kello 20.00.