fbq
TVThe Rasmus valmistautuu Torinossa euroviisukoitokseensa – katso video harjoituksista
The Rasmus valmistautuu Torinossa euroviisukoitokseensa – katso video harjoituksista

Yhtyeen euroviisushow on pantu täysin uusiksi, eikä se perustu lainkaan UMK-finaalin esitykseen. Lavasteet ovat keltamustat, ja solisti Lauri Ylönen esiintyy keltaisessa kiiltävässä takissa ja nahkahousuissa yläruumis takin alla paljaana. Bändin taustalla nähdään suuria ilmapalloja.   

– Eka treeniviikko meni todella hyvin! Puitteet ovat loistavat ja meillä on vahva luotto Euroviisujen ammattimaiseen lavatiimiin, joka on ottanut hienosti haltuun haastavan esityksemme toteutuksen. Viisutunnelma Torinossa on käsinkosketeltava ja ihmiset hymyilevät ystävällisesti. On suuri kunnia edustaa Suomea näin upeassa tapahtumassa, yhtye kommentoi Ylen tiedotteessa.

The Rasmuksen ensimmäiseen viisuviikkoon kuului harjoitusten, lehdistötilaisuuksien ja haastatteluiden lisäksi myös muun muassa katusoittokeikka ja yhteisesiintyminen ennakkosuosikkina pidetyn Ukrainan Kalush Orchestran kanssa.

Lue myösOho, The Rasmus esiintyi jo Torinossa - eipä käynyt häävisti

rasmus

The Rasmus aloittaa torstain toisen semifinaalin, jossa kisaa yhteensä 18 maata. Kymmenen maata pääsee jatkoon lauantain finaaliin yleisöäänien (50 %) ja maiden tuomaristojen äänien (50 %) perusteella. 

Suomessa asuvat pääsevät äänestämään toisessa semifinaalissa suosikkimaataan, mutta omaa maata ei voi äänestää. Osallistujamaiden lisäksi toisessa semifinaalissa äänestävät Saksa, Iso-Britannia ja Espanja, jotka pääsevät suoraan finaaliin. Ensimmäisessä semifinaalissa suomalaiset eivät voi äänestää. Äänestää voi tekstiviestillä, soittamalla tai Euroviisujen virallisella sovelluksella. 

Suomen raadin pisteet lauantain finaalissa antaa Suomen vuoden 2020 UMK-voittaja Aksel Kankaanranta. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen. Suomen asiantuntijaraadin koostumus julkistetaan vasta finaalin jälkeen. 

Lue myös: The Rasmuksen Lauri Ylönen teki päätöksen Havaijille muutosta intuitionsa pohjalta: ”Ratkaisut vaativat vähän hulluutta”

Eurovision Song Contest 2022 semifinaalit ja finaali nähdään suorana TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 22.00 alkaen.

Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: Yle