fbq
uutisetThe Rasmuksen Lauri Ylönen teki päätöksen Havaijille muutosta intuitionsa pohjalta: ”Ratkaisut vaativat vähän hulluutta”
The Rasmuksen Lauri Ylönen teki päätöksen Havaijille muutosta intuitionsa pohjalta: ”Ratkaisut vaativat vähän hulluutta”

The Rasmus -yhtyeen laulaja Lauri Ylönen on tehnyt asioita viime aikoina erityisen paljon intuitionsa pohjalta.  

Pari vuotta sitten hän sai ajatuksen Havaijille muutosta, jo seuraavana päivänä hän soitti muuttofirmaan ja asia lähti rullaamaan.  Nykyisin hän asuu siellä yhdessä vaimonsa Katariinan ja heidän viime syksynä syntyneen lapsen kanssa. 

Samalta, intuition pohjalta lähti myös idea Uuden Musiikin Kilpailuun osallistumisesta. 

Lauri oli läpeensä kyllästynyt vallitsevaan koronatilanteeseen ja halusi tehdä jotain haastavaa ja jännittävää. Sellaista, mitä he eivät ole bändinä aiemmin tehneet. 

– Mikään ei ole ikuista, tai ainakin niin ajattelen. Elämä on lyhyt ajelu, ja jos tässä hirveästi rupeaa miettimään, että mitä tekisi, tai mitä olisi kiva tehdä, niin äkkiä huomaa niiden lipuvan ohitse, hän pohtii Katsolle. 

Ehdotus sai vihreää valoa myös muiden bändiläisten keskuudessa. Laurin ajatus kävi kuin kävikin toteen ja nyt The Rasmus kisaa Suomen Euroviisu-edustaja paikasta helmikuun viimeisenä viikonloppuna UMK:ssa. 

– Toisinaan intuition pohjalta tehdyt ratkaisut vaativat rohkeutta ja jopa vähän hulluutta, mutta sen pohjalta päättäminen tuntuu hyvältä. Ne eivät välttämättä ole oikeita ja voi välillä tulla vähän turpaan, mutta tärkeää on kokeilla. 

Lue myös: Jättiyllätys! Vesala ja Mmiisas ovat UMK-juontajat

The Rasmus -yhtye on niittänyt mainetta ysärin lopusta saakka. Lauri Ylönen kuvassa vuonna 2005 Ankkarockissa.

Etu faneista

The Rasmus on nauttinut UMK-matkasta täysin rinnoin. Julkistamisen jälkeen hypetys on ollut suurta, ja Lauri on saanut istua lähes päivittäin puhelimessa tekemässä haastatteluja. 

– Kiva niitä on tehdä, kun on mukavaa kerrottavaa, hän myhäilee. 

The Rasmuksella on pitkä historia, ja niiden vuosien aikana bändi on kerännyt vankan fanijoukon ympäri maailman. Lauri uskoo sen olevan valttikortti, jahka he saavat Suomen edustajan paikan. 

–Jos päästään jatkoon, niin ehdottomasti se on sellainen asia, joka auttaa. Meillä on faneja erityisesti Euroopassa. 

The Rasmuksen riveissä on uusi kasvo, kitaristi Emppu Suhonen, joka tunnetaan myös Tiktak-yhtyeestä.  

Niin kuin edellisvuonna, myös tänä vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään näyttävät lavashow't. Lauri lupaa, että The Rasmuksen esitys on jotain sellaista, mitä ei olla aiemmin nähty. 

– Voi olla, ettei sellaista olla nähty edes Euroviisuissa. Se on teknisesti aika haastava, hän paljastaa. 

Ylösellä on Euroviisuihin liittyviä muistoja jo lapsuudesta. Vuonna 1987 Euroviisut voittaneen Irlannin, John Loganin siirapinmakea Hold Me Now -kappale on jäänyt hänen mieleensä. 

– Siinä on jotain sellaista, joka toimii sävellyksenä, ja se on vaikuttanut osaltaan muusikon uraani. 

Suomen Euroviisu-edustaja valitaan lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21.

16.02.2022 14:45 | Teksti: Jasmin Vainio I Kuvat: Yle/Venla Shalin, Allerin arkisto.

Seuraa meitä somessa