fbq
TVOlet mitä syöt: Vaimo kyynelehtii Viki Eerikkilän muutokselle – näin monta kiloa lähti
Olet mitä syöt: Vaimo kyynelehtii Viki Eerikkilän muutokselle – näin monta kiloa lähti

Radio- ja tv-juontaja Viki Eerikkilä osallistui Olet mitä syöt -ohjelmaan saadakseen elämäänsä lisää puhtia ja energiaa. Urheilullinen Viki elää paraikaa ruuhkavuosia vuoden ikäisen tyttären ja vaimonsa kanssa. 

Vikin ruokatottumukset olivat kaavoihin kangistuneita, ja kiireessä kaupasta lähti mukaan samoja tuttuja tuotteita. Perheen jääkaapista löytyi paljon terveellistä, mutta myös sellaista, joka ei mennyt hyvinvointilääkäri Pippa Laukan syynistä läpi. Pakkasesta löytyi jäätelöä ja mutakakkua, lisäksi oli herkkukaappi, jossa oli niin sipsejä kuin karkkia. 

Lue lisää: Viki Eerikkilän ruokamäärä viikossa on Olet mitä syöt -ohjelman historian suurin – Pippa Laukka kauhistuu leivän määrästä

Elämäntapamuutoksen avulla Vikin ruokailutottumuksiin pyrittiin saamaan muutosta, niin annoskokojen kuin ateriavälien suhteen. 

Pipan mittauksissa selvisi, että Vikin vatsan ympärille oli kertynyt liian paljon vatsarasvaa ja hänen kehossaan kytee hiljainen tulehdus. 

Pippa lisäsi myös liikunnan määrää Vikille viitenä päivänä viikossa. Hyvinvointilääkäri heitti ilmoille myös haasteen työmatkapyöräilystä, mutta Viki tyrmäsi sen, sillä hänen olisi pitänyt herätä joka arkiaamu neljältä. Sen sijaan hän sai askelhaasteen: 8 000 päivässä. 

T
Lisäksi Vikin tuli pyrkiä pitämään kauppalistaa sekä lukemaan ruokien tuoteselosteit, jotta kotiin ei kannettaisi piilosokeria tai suolaa. 

Kuukausien jälkeen Viki pääsee esittelemään elämäntapamuutoksensa lopputuloksen Pipalle. Juuri ennen h-hetkeä Viki on sairastanut koronan, joten liikunta on jäänyt vähemmälle. 

Ennen elämäntapamuutosta Viki painoi 124,8 kiloa. Nyt hän painaa 119,3 kiloa. Painoa on lähtenyt siis 5,5 kiloa. Vyötäröltä on lähtenyt kuusi senttimetriä. Rasvaa kehosta on lähtenyt peräti 5,8 kiloa. Myös CRP-arvo on laskenut. 

Pippa on järjestänyt Vikille yllätyksen hyvän suorituksen päätteeksi. Vikin vaimo on tullut kannustamaan miestään. 

– Olen Viki susta tosi ylpeä, ja olen iloinen, että lähdit tähän. Olen iloinen, että sä olet saanut hyvän fiiliksen tästä matkasta, ja me ollaan saatu perheenä tästä tosi paljon, vaimo Kiia kyynelehtii. 

Lue myös: Olet mitä syöt: Pippa Laukka ei hyväksy kuivalihaa Viki Eerikkilän ruokavalioon – ehdottaa herkutteluun tomaatteja

Olet mitä syöt torstaisin MTV Katsomossa ja kello 20.00 MTV3-kanavalla. 

Artikkeliin liittyvät aiheet:
01.12.2022 15:15 | Teksti: Jasmin Vainio | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa